31 Mayıs 2003'ü sildim

Güncelleme Tarihi:

31 Mayıs 2003ü sildim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 00:00

Bugünkü kadroda 2003’te Süper Lig’den düşen takımdan kalan tek oyuncu olan usta futbolcu, arkadaşlarına o günden hiç söz etmediğini belirterek, “Kötü anılar karamsarlık yaratır. Adanaspor’u yenip bu kabusa son vereceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sadece Karakoç var
Futbolda şampiyonluklar, büyük zaferler, unutulmaz goller kadar, hafızalardan kolay silinmeyen üzücü olaylar da var. Son saniyede kaçan şampiyonluklar, kahreden yenilgiler, hatta takımınızın küme düşmesi camialarda büyük yıkımlara yol açabiliyor. Altay camiası da son haftaya 97 yıllık tarihinde ilk kez 2. Lig’e düşme tehlikesini yaşayarak girerken, siyah-beyazlı ekibin Süper Lig’e veda ettiği 2002-03 sezonunda kadroda bulunan tek futbolcu olan 2. Kaptan Murat Karakoç, Adanaspor maçı öncesi, “Bu kez o acıyı yaşamayacağız” diyerek söz verdi.
Takım kenetlendi
Altay’ın 31 Mayıs 2003’te İstanbulspor’la deplasmanda golsüz berabere kalıp Süper Lig’den düştüğü maçla ilgili takım arkadaşlarına tek kelime etmediğini belirten, “31 Mayıs 2003’ü hayatımdan sildim” diyen Karakoç, “Kampta inanılmaz pozitif bir hava var. Takım olarak kenetlendik. Adanaspor’u yeneceğimizden şüphemiz yok. Böyle bir ortamda o kötü günden bahsetmedim. Kendi aklıma da getirmedim. Kötü anılar, karamsarlık yaratır. Altay camiası pazar günü kazanmak için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağımızdan emin olsun. Strese girmemeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Averaj hesabı yok
Adana sınavını kazanmaları halinde diğer maçların sonuçlarına bakmadan ligde kalacaklarını bilmenin en önemli motivasyon kaynağı olduğunu vurgulayan tecrübeli sol bek şöyle devam etti: “Oturup averaj hesapları bile yapmadık. İkili averajlarda kötü olduğumuzu biliyoruz, ama ‘Berabere kalırsak nasıl olur?’, ‘Üçlü averajların hangisinde iyiyiz?’ türünden kombinasyonlarla hiç ilgilenmedik. Bu ayrıntılara girmenin motivasyonumuzu bozacağını düşündük. Bizim için hesap ortada; Adanaspor’u deplasmanda yeneceğiz ve bu kabus gibi geçen sezon mutlulukla sona erecek.”
Sokağa çıkamadım
“Bir futbolcu için küme düşmek, bir tüccarın iflas etmesi gibidir” diyen Karakoç şunları söyledi: “Herkes farklı düşünebilir. O doksan dakika bittiğinde, o sezon tamamlandığında futbolcu için hayat devam ediyor gibi görünebilir. Ama kazın ayağı hiç de öyle değil. Sırtımızda koskoca bir camianın sorumluluğu var. Altay 2003’te Süper Lig’e veda ettiğinde bir hafta evden çıkamadım. Benzer bir stresi 2006-07’de Denizli’de yaşamıştım. Son hafta Manisaspor’la deplasmanda 0-0 berabere kalıp kurtulmuştuk. Adana’da da kazanıp, diğer sonuçlara bakmadan işimizi bitireceğiz.” Ulaş SAĞ, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!