3 yaşındaki Nur diyetle 7 kilo verdi 5 kilo daha verecek

Güncelleme Tarihi:

3 yaşındaki Nur diyetle 7 kilo verdi 5 kilo daha verecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2011 00:00

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açılan Çocuk Obezite Merkezi, çocuklarının aşırı kilolarından şikayetçi olan anne, babaların akınına uğradı.

Haberin Devamı

Merkezde diyet programına alınan en küçük hastalardan biri 3 yaşındaki Hanife Nur Yıldız oldu. Anne sütü emmeyince mamayla büyüttüğü kızının bir ay önce 26 kilo geldiğini belirten Gonca Yıldız, şunları söyleedi:

Sırada kuzeni var

“Kızım 3 kilo 150 gram doğdu. Biz ne yersek ona da veriyordum. İştahla yemesi hoşumuza gidiyordu. Kayınbiraderim, kayınvalidemler aynı apartmandayız. Çocuklar karınları tok da olsa her evde birşeyler yiyor. ‘Bırak çocuk yesin, nasılsa verir, yesin de büyüsün’, denildiği için çocukları bıraktık. Kızım da, kuzeni de 2 yaşındaki erkek kardeşi Görkem de kilolu. Görkem 18 kilo, sırada o da var.”
Hanife Nur’a artık abur cubur vermediklerini, günlük 2 litre sütü, mamayı ve kızartmaları kestiklerini, evler arasında yemek konusuna dikkat ettiklerini belirten Yıldız, “Hanife Nur 26 kiloydu, bir ayda 19’a düştü. Doktorlar 14 kilo olması gerektiğini söyledi” dedi.

Haberin Devamı

Rasim de merkezde zayıflayacak

İlköğretim 6’ıncı sınıf öğrencisi Rasim Kırca da merkezde zayıflama programına alındı. 13 yaşında 61 kilo olan Rasim, 15 kilo vermesi gerektiğini belirterek, “Kilo vermesine vereceğim de nasıl vereceğim bilmiyorum. Yemek yemeyi çok seviyorum. Sandviç çok yiyorum, yanında da meşrubat” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!