3 günde Ege'de neler oldu...

Güncelleme Tarihi:

3 günde Egede neler oldu...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 00:00

Haberin Devamı

MİLAS

İşte bu!

MİLAS’ta yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı protestoya, polisin sağduyusu damgasını vurdu. Atatürk Meydanı’nda toplanan grup, AK Parti İlçe’ye yüremek istedi. Polis, yolları kapatıp topluluğun binaya ulaşmasını önledi. Birçok yerde biber gazlı ve coplu müdahalesinin aksine polisin, elinde “Bize her yer Taksim, her yer direniş” yazılı döviz taşıyan engelli genç kızın tekerlekli sandalyesiyle merdivenlerden inmesine yardımcı olması dikkat çekti.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS, (DHA)

3 günde Egede neler oldu...

BODRUM

Sabaha kadar eylem

BODRUM’da yaklaşık 15 bin kişilik bir grup yürüyüşe geçti. Yol boyunca, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Her yer Taksim, her yer direnç” sloganları atan grup, caddeyi trafiğe kapattı. Polis, AK Parti İlçe Binası’na 200 metre mesafede barikat kurup topluluğu durdurdu. Sadece 10 kişinin binaya siyah çelenk bırakmasına izin verdi. Kalabalığın parti binasına yüremek istemesi üzerine 50 kişilik Çevik Kuvvet ekibi etten duvar ördü. Polis ve eylemcilerin karşılıklı birbirlerine biber gazı sıkmasıyla ortam daha da gerildi. Olayların büyemesi üzerine Milas’tan 100 kişilik Çevik Kuvvet ve 50 asker istendi. Polis, “Dağılın” uyarısına aldırış etmeyen gruba karşı cop kullanınca olaylar çığrından çıktı. Eylemcilerin de taşlarla karşılık vermesiyle bazı ev ve işlerlenin camları kırıldı.

Haberin Devamı

Yaşar ANTER - NİLÜFER KANDIRMIŞ, (DHA)

3 günde Egede neler oldu...

MANİSA

10 bin kişi yürüdü

TAKSİM’deki olaylar Manisa’da da yürüyüşlerle protesto edildi. İlk eylem, Emek ve Demokrasi Platformu’nca Manolya Meydanı’nda yapıldı. Yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Aynı meydanda 2 saat sonra bu defa CHP, TKP, ÖDP ve çeşitli sivil toplum örgütleri toplandı. Yaklaşık 10 bin kişilik grup, Sultan Camisi, Cumhuriyet Caddesi, İstasyon Caddesi güzgergahını takip ederek Ulupark’a yürüdü. Grup yol boyunca “Hükümet istifa”, “Diktatör Başbakan istemiyoruz”, “Her yer Taksim” sloganları attı. Gruba, CHP milletvekilleri Özgür Özel, Sakine Öz ve Hasan Ören  de destek verdi. Grup, Ulupark’taki konuşmaların ardından olaysız dağıldı.

Haberin Devamı

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR - İlker KILIÇASLAN, (DHA)

3 günde Egede neler oldu...

MARMARİS

AK Parti’ye bayrak ve Atatürk posteri

MARMARİS’te çoğunluğu gençlerden oluşan 2 bin kişilik grup 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda bir araya geldi. Ellerinde Türk Bayrağı ve “Ampul sabrımızı taşırma, gençliği sokağa dökme”, “Vatan için uykular kaçıyorsa devrim başlamıştır” dövizleriyle Atatürk Caddesi’ne yürüyen kalabalık, iktidar aleyhine slogan attı. Atatürk Caddesi’nde bir süre oturarak trafiği kapatan eylemciler, Ulusal Egemenlik Caddesi’ndeki AK Parti İlçe Başkanlığı’na yürümek istedi. Polis, kalabalığın önüne canlı kalkan oldu. Bu sırada topluluktan üç kişi, AK Parti’nin bulunduğu iş merkezinin çatısına çıktı, Türk Bayrağı ve Atatürk posteri astı.

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN, (DHA)

3 günde Egede neler oldu...

DENİZLİ

Kısa süreli gerginlik

DENİZLİ’de sosyal medya üzerinden toplanan yaklaşık 15 bin kişi, Delikliçınar Meydanı’nı kapattı. AK Parti İl Binası önünde ise bir grup, polis ekiplerine taş ve şişe fırlatınca kısa süreli gerginlik yaşandı. Bir gösterici polise yumruk atarken, bir gösterici de polis tarafından tartaklandı.Eylemciler, bir polis aracının üzerine sprey boyayla sloganlar yazdı.

O. Nuri BOYACI - Ramazan ÇETİN, (DHA)

3 günde Egede neler oldu...

BALIKESİR

Cop ve biber gazı

BALIKESİR’deki etkinlikler Yeşilli Meydanı’ndaki basın açıklamasıyla başladı. Kalabalık Atatürk Anıtı’na gitmek isteyince polisin barikatıyla karşılaştı. Polis, eylemcilere, AK Parti İl Binası önünden geçecekleri için izin vermek istemedi. Biber gazı ve cop kullanıp, kalabalığı dağıttı.

Haberin Devamı

Hilmi DUYAR - Coşkun YAMAN, (DHA)

3 günde Egede neler oldu...

UŞAK

Yolu trafiğe kapattılar

TAKSİM’deki olaylar, Uşak’ta yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi. 1 Eylül Stadyumu önünde toplanan CHP, MHP, İP, ÖDP, Türkiye Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve çeşitli sendikalarla öğrencilerden oluşan topluluk, ellerinde dövizler ve Türk bayraklarıyla Atapark’a yürüdü. Grup yol boyunca “Hükümet istifa”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları attı. Eylemcilere bazı araç sürücüleri de korna çalarak destek oldu. Kalabalık, Uşak-Ankara Karayolu’nu yaklaşık 1 saatliğine trafiğe kapattı. Yürüyüş sırasında Galatasaray formalı bir grup meşale yakıp maytap patlattı. Atatürk Anıtı’nda dev Türk Bayrağı açıp İstiklal Marşı’nı okuyan topluluk, daha sonra dağıldı.

Haberin Devamı

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

SÖKE

Gelin-damat da katıldı

SÖKE’de, CHP’nin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasına çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ellerinde bayraklarla toplanan yaklaşık 400 kişi, hükümeti eleştiren sloganlar attı. Basın açıklamasına, çiçeği burnunda çift Dilek-Gürel Gürler’in, “Taksim’e selam, direnişe devam” yazılı pankartı damga vurdu.

Necati MALDAR / SÖKE, (DHA)

3 günde Egede neler oldu...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!