2B başvurusunda Muğla birinci İzmir ikinci

Güncelleme Tarihi:

2B başvurusunda Muğla birinci  İzmir ikinci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 13:42

İzmir Defterdar Yardımcısı Naci Günaydın, 3 ay önce çıkan 2B orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili yasal düzenlemenin ardından en yoğun başvurunun Muğla'dan sonra İzmir'de olduğunu söyledi.

İzmir'deki çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı 7'nci Fikir Sofrası'nda İzmir'deki 2B orman arazileri konuşuldu. Toplantıda konuşan İzmir Defterdar Yardımcısı Naci Günaydın, orman vasfını yitirmiş arazilerin orman köylüsüne satılma işlemini düzenleyen 6292 sayılı yasanın 3 ay önce çıktığını hatırlatarak başvuruları almaya başladıklarını dile getirdi. Bu arazilerin uzmanlarca incelenerek listeler halinde yayınlandığını ve itirazların değerlendirildiğini anlatan Günaydın, başvuruların düzenli şekilde yapılması için ise muhtarlarla irtibata geçildiğini kaydetti. Çalışmaların şu anda da devam ettiğini belirten Günaydın, kanunla taşınmazın değerinin yüzde 70'inin dikkate alındığını, eğer peşin alınacaksa yüzde 20 indirim yapılacağını anlattı.
İZMİR BAŞVURULARDA İKİNCİ İL
Taksitlerin aksatılması halinde hak sahipliğinin düşmeyeceğini, 6 taksidin sonuna kadar ödenmek şartıyla hak sahipliğinin devam edeceğini de belirten Günaydın, başvurularda Muğla'dan sonra İzmir'in ikinci yoğun il olduğunu belirtti. İzmir ve çevresindeki toplam 10 bin 901 civarındaki taşınmazın olduğunu, bunların 13 bin civarında kullanıcısı olduğunu kaydederek bunların yüzde 26'sının şu anda başvurusunu yaptığını aktardı. Kent içinde de 6 bin 831 taşınmaz olduğunu, kullanıcı sayısının da 8 bin dolayında olduğunu anlatan Günaydın, “Burada da 2 bin 748 başvuru aldık. Bu da beklediğimiz noktalarda. Başvuruların süre sonuna doğru yoğunlaşacağı düşüncesindeyiz. 30 Ekim tarihine kadar vatandaşlarımızın bir şekilde başvuru yapması gerekiyor. Başvuru harç belgelerini ise daha sonra da tamamlayabilirler” dedi.
Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Yalçın da 278 köyde 2B alanlarının tespit edildiği bilgisini vererek 10 bin 901 parselin satışının sürdüğünü dile getirdi. Yalçın ayrıca şu anda 148 köyde de 2B alanlarının tespitinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.
SAİT: YENİDEN ORMAN ARAZİSİ OLABİLİR
Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, geçenlerde yasası çıkan 2B arazilerinin herkesi çok yakından ilgilendirdiğini belirterek “Askerler nasıl sınırı koruyorsa 2B arazilerinin talan edilmesi kabu ledilemez bir şey. Bunu masaya yatıralım istedik. Bazı 2B arazilerine yeniden fidan dikilerek orman arazisi haline getirilmesi fikri var. Bunu da konuşacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!