25 yıl sonra büyük darbe

Güncelleme Tarihi:

25 yıl sonra büyük darbe
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2007 20:45

Geçmişte olduğu gibi İzmir’de huzur bozan terör örgütüne gözaçtırılmıyor. Son iki yıldır 24 bombalı eylem gerçekleştiren 11 MLKP militanı yakalandı.

25 yıl sonra büyük darbe
Haberin Devamı

1980’li yıllarda, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin peşpeşe düzenlediği büyük operasyonlarla çökertiği THKP-C Eylem Birliği, TİKKO, MLSPB, ACİLCİLER gibi yasa dışı örgütlerden MLKP, 25 yıl sonra diriliş aşamasında büyük bir darbe yedi. Hücre evlerini cephaneliğe çeviren 5’i kadın 11 örgüt militanları, operasyonlarla yakalandı.BOMBA EĞİTİMİ ALMIŞLARİzmir’de, yasadışı terör örgütü MLKP adına eylemlerde bulunulup parti binalarıyla bazı yerlere bombalı saldırı düzenlenmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan Zanlılardan bomba eğitimi aldığı öğrenilen A.A. ve V.B.’nin, Buca’daki MHP’ye ait Göksu Lokali’ne ve AKP seçim irtibat bürosunun önüne patlayıcı yerleştirirken suç üstü yakalandıkları öğrenildi. A.A.’nın gizlendiği yerde yapılan aramada ise, MLKP’nin Türkiye’de ilk kez bomba imalathanesi olarak kullandığı ev, ortaya çıkarıldı, çok sayıda patlayıcı, döküman ve malzeme ele geçirildi.ÜNİVERSİTEDEN TERKYapılan istihbari ve teknik takip sonucu, eylemlerin MLKP adına bomba eğitimi aldığı öğrenilen, üniversiteden terk A.A.’nın (32) yaptığı belirlendi. A.A.’nın, Narlıdere İlçesi’nde gizlendiği eve yapılan baskında da MLKP’nin Türkiye’deki ilk bomba imalathanesi ortaya çıkarıldı. Zanlıların, 2005 yılından bu yana, 24 ayrı bombalı eylem gerçekleştirdikleri belirlendi. AÇLIK GREVİNE BAŞLADILAR:

Haberin Devamı

Susma haklarını kullanan zanlıların, emniyette açlık grevine başladıkları öğrenildi. Zanlıların, sadece şekerli su içtikleri, sorgu sırasında rahatsızlananların hastanelere götürülüp tedavi ettirildikleri kaydedildi. İşlemleri tamamlanan 11 zanlı, emniyet binasından geniş güvenlik önlemleri arasında çıkarılırken, slogan atıp, zafer işareti yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!