24 saat işimin başındayım

Güncelleme Tarihi:

24 saat işimin başındayım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2011 00:00

Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirketleri dolaştı, personele moral verdi, daha özverili çalışma istedi.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyeye ait şirketleri dolaşarak personele moral verdi, daha özverili çalışma istedi. Sabah erken saatlerde İZELMAN A.Ş, Grand Plaza A.Ş., İZENERJİ A.Ş. ve İZDENİZ A.Ş.’yi ziyaret ederek şirket yöneticileri ve  çalışanlarıyla bir araya gelen Kocaoğlu, zor günleri aşmanın en güzel ilacının birlik ve beraberlik içinde daha çok çalışmak olduğuna vurgu yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 20 bin çalışanlı büyük bir aile olduğunu ve güçlerini 3.5 milyon İzmirli’den aldıklarının altını çizen Başkan Kocaoğlu, “Daha çok çalışarak, gücümüzü aldığımız hemşehrilerimize layık olacağız, olmak zorundayız” dedi. Kocaoğlu, personelle yaptığı görüşmelerde özetle şunları söyledi:

Korkaklığa düşmeyiz

“İzmir’de 3.5 milyon hemşehrimiz yaşıyor, 500 bin kişi de çeşitli nedenlerle konuk olarak kente geliyor. Yani biz yaklaşık 4 milyon kişiye belediye hizmeti veriyoruz. Biz gücümüzü onlardan alıyoruz. Biz görevimizi gerektiği gibi yapmazsak, herhangi bir durgunluğa, herhangi bir korkaklığa düşersek, bir zafiyet yaşarsak, o zaman bizim için sorunların başlangıcı olur. Ama biz metanetle yaptığımız işleri İzmirliler için yaptığımızı, kendimiz, akrabalarımız, yakınlarımız için yaptığımızı bilerek ve bu bilinçle çalışırsak daha çok motive oluruz. İnsanı en çok motive eden şey çalışmaktır. Biz çalışarak güçleneceğiz. Daha çok ve daha titiz çalışıp İzmirli hemşehrilerimize layık olcağız. Benim sizlerden tek istediğim bu. Moralinizi bozmayın. Bunların hepsi gelip geçici şeyler. Doğrunun kalesi yıkılmaz, doğru sallanır devrilmez. Bunu herkes biliyor. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki herkes bunu biliyor. Ben 24 saat işimin, görevimin başındayım. Siz de şu sıkıntılı süreçte mesailerinize 1-2 saat erken başlayıp, 1-2 saat geç bitirmeye çalışın. Hep birlikte, el ele vererek daha çok çalışalım. Birbirimize sahip çıkalım. Gün birlik olma günüdür. Zor günlerin ilacı daha çok çalışmaktır.”

Haberin Devamı

Büyükşehir’in “Cumartesi Törenleri” devam ediyor

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’ne düzenlenen operasyonun ardından İzmirlilere seslenerek, “Yılgınlığa, küskünlüğe, moral bozukluğuna yer yok. Aynı inanç, istek ve şevkle geceli gündüzlü çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Aziz Kocaoğlu, her hafta sonu düzenlediği yatırım turuna “ara vermeden devam” kararı aldı. Kocaoğlu, bu kez, yarın Torbalı’da düzenlenecek törenle 146 kilometrelik yeni kanalizasyon şebekesinin temelini atacak. 13.5 milyon liraya mal olacak yatırımla Torbalı Merkez, Pancar, Yeni Bulgurca, Alpkent, Ertuğrul, Tepeköy ve Muratbey mahalleleri sağlıklı kanal altyapısına kavuşacak. Yeni hat, 125 bin nüfuslu Torbalı’nın çevre sorunlarına ciddi çözüm olacak. Çalışmalar Nisan 2013’te tamamlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı’nın 211 kilometrelik içme suyu şebekesini de yenilemişti. Bu ve mevcut yatırımlar tamamlandığında Büyükşehir Belediyesi, 2007-2011 arasında ilçeye 46.3 milyon liralık yatırım yapmış olacak. İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı

Gözaltındakilerin yerine vekaleten atama yapıldı

Utku BOLULU / İZMİR, (DHA)

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nde hemen her gün yüzlerce evrağa imza atan bürokratların gözaltına alınmasıyla ortaya çıkan bürokratik işlemlerdeki aksamaya Başkan Aziz Kocaoğlu el koydu. Operasyonun belediyeyi kilitlemek amacıyla yapıldığını öne süren Kocaoğlu, Mali İşlerden ve Personelden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey’in yerine geçici olarak Personel Daire Başkanı Rıza Kavacık’a imza yetkisi verdi. Kararlar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri’nin yerine ise yine vekaleten Encümen Müdürü Alev Donat getirildi. Bilgi İşlem Daire Başkanı Selçuk Savcı’nın yerine ise Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Selman Taner’e imza yetkisi tanındı.

Haberin Devamı

İmza yetkisi olanlar

ESHOT Genel Müdürü Ömer Faruk Alçelik’in yerine, kısa bir süre önce Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan Genel Müdür Yardımcılığı’na atanan İsa Bac vekaleten görevlendirildi. Bac’ın yerine ise Araç Bakım Onarım Daire Başkanı Osman Orman getirildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Süleyman Pehlivan da Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker’in yerine imza yetkisi aldı. İZELMAN Genel Müdürlüğü’nde ise Genel Müdür Hüseyin Kırmızı’nın gözaltına alınması sonrası herhangi bir yetki devrine gidilmedi. Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Akpak’ın A sınıfı imza yetkisi bulunduğu ve şirketin yönetim kurulu başkanı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fügen Selvitopu’yla evraklara daha önce yönetim kurulu tarafından verilen yetki çerçevesinde imza attığı öğrenildi. İZULAŞ ve İZDENİZ’de yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütürken gözaltına alınan Zeliha Gül Şener’in yerine ise yine A sınıf imza yetkisi bulunan genel müdür yardımcılarıyla yönetim kurulu üyelerinin evraklara imza attığı kaydedildi.

Haberin Devamı

3 savcı sorguladı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 20 kişi, üç savcı tarafından sorgulandı. Emniyet’te suçlamaları kabul etmeyen ve dün adliyeye sevk edilen zanlılardan ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker, ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik, ESHOT Destek Hizmetleri Daire Başkanı Besim Gültekin, Kültür Daire Başkanlığı çalışanı Tülay Tümay, ESHOT Satın Alma Daire Başkanı İbrahim Tuz, Kültür Daire Başkanlığı çalışanı Cengiz Başkurt, ESHOT Strateji Geliştirme Daire Başkanı Turgay Akkaya, Belediye Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü görevlisi Pınar Çalışkan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve ESHOT Encümeni Üyesi Hüseyin Ercan, İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Gül Şener, ESHOT Encümeni eski Üyesi, Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, ESHOT Yapı Tesisleri Daire Başkanı Rafet Bayram, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Cafer Konca, Şube üyeleri Necip Binici, Cafer Alt, Memiş Sarı, Yakup Yıldırım, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve ESHOT Encümeni eski Üyesi İrfan Aras, ESHOT eski Genel Müdür Yardımcısı, mühendis olarak görev yapan İsmet Halim Gürsoy tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Solfej firması ortağı Oktay Sakur ise serbest bırakıldı. İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!