2013 Alman 2014 İskandinav yılı

Güncelleme Tarihi:

2013 Alman 2014 İskandinav yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2013 00:00

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, tanıtımların meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Haberin Devamı

MARMARİS’te turizmin 12 aya yayılabilmesi için belediyesinden sivil toplum örgütlerine kadar herkes yoğun çaba harcıyor. Bunlardan biri olan Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin başkanı Bülent Bülbüloğlu, yaz sezonunun bitmesinin ardından çeşitli ülkelerdeki turizm fuarlarını gezdiklerini ve ilçenin tanıtımı için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.
2013’ten umutlu olduklarını belirten Bülbüloğlu, Benelüks ülkeleri içinde Belçika’ya oranla Hollanda’dan bu yıl için daha iyi rezervasyon alındığını, en iç açıcı durumun ise Fransa’da yaşandığını kaydetti. Bülent Bülbüloğlu, “Zira birkaç ek uçuş daha konuldu. Henüz neresi olduğunu kesinleştirmediler ama Paris dışında birkaç şehirden daha uçak konulacak. Bu yıl Almanya’ya büyük ağırlık verdik. Almanya’da çok çaba sarf ettik. SunExpress altı şehirden daha uçak kaldıracak. Bu yıl Alman yılı” dedi.

Haberin Devamı

400 bin hedefi
GETOB Başkanı, 2014 ve 2015’in çalışmalarına da şimdiden başladıklarını ve hazırladıkları İskandinav dosyasının ağustosta sonuçlanacağını dile getirdi. Bülbüloğlu, şöyle devam etti: “Danimarka, İsveç, Finlandiya ve Norveç kaybettiğimiz büyük pazarlar. Bunları tekrar geri kazanacağız. 2015’te 400 bin kişinin gelmesini hedefledik. Bu ülkelerin sezonu martta başlayıp aralık başına kadar sürüyor. Bu, bizim turizmi kurtarma projemiz olacak. Çünkü 1998’de Marmaris’e sadece Finlandiya’dan 350 bin kişi geliyordu. Biz bunun tamamını Alanya’ya kaptırdık. Sebebi olumsuzluklar. Otellerimizin martta açılması, çarşı ve marina pazarının, kültürel yerlerin martta canlanıp aralığa kadar devam etmesi mükemmel bir olay. Bu büyük bir proje. Bunun finansmanı ağustosta biter. Bunun içinde tur operatörleri, acente ve belediye ile Marmaris’teki tüm oteller var. 2014’te buralardan gelecek insanları hayran bırakacak derecede ağırlamamız gerekecek. Orada şu anda hava eksi 10 dereceyken ve yolda yürüyemezken, Marmaris’te en az artı 15 derecede sokakta oturup yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. Marmaris onlar için cennetin bir köşesi.”

Yenilenmek şart
Bunların hepsinin gerçekleşebilmesi için turizmcilere çok iş düştüğünü vurgulayan Bülent Bülbüloğlu, ekledi: “Biz turizmcilere yeni masraflar geliyor. Sürdürülebilir turizm doğal olarak masrafları etkiliyor. Biz de sanayici gibiyiz bir yerde. Sürekli kendimizi yenilemeliyiz. Yedi senede bir halıları değiştirmek zorundayız. Mutfak da öyle... Gastronomi dünyada en hızlı gelişen meslek ve biz buna ayak uydurmak zorundayız. Yataklar beş senede bir çöküyor. Değişmesi gerekir. Değişemiyorsa tercih edilmiyoruz. Dövizdeki artış oranının yüksek olması da belimizi büküyor ama eğer bu işi yeniden başarmak istiyorsak, turizmi hiç değilse 10 aya yaymalıyız diyorsak her şeye rağmen önce kendimizi tepeden tırnağa yenilemek zorundayız.”


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!