200 bin fidana teşekkür

Güncelleme Tarihi:

200 bin fidana teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 00:00

MANİSA Gördes’te dört yıldır sektörel çalışmalar dışında sosyal sorumluluk projeleri geliştiren Meta Nikel ve Kobalt Madencilik, yörenin ağaçlandırılması için harekete geçti.

Haberin Devamı

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Gördes İşletmesi ile proje başlatıldı. Dağdere serisindeki 900 bin metrekarelik kıraç alan dikime hazır hale getirildi, üç ay iş makineleriyle çevre köylüleri de çalıştı. 200 bin fidan dikilen alan koruma altına alındı, etrafına çit çekildi. Bölgede bu yıl sonuna kadar 55 bin fidan daha dikilecek. Firma ayrıca, bölgeye sınır olan Balıkesir Orman Müdürlüğü’nün görev alanındaki İvrindi köylerinin 520 dönümlük alanına da ‘Cumhuriyet Ormanı’ kurulmasına da katkı verdi. Çevre ve Orman Bakanlığı firmaya plaketle teşeekkür etti.

Firmanın işletme müdürü Mustafa İnce, iki amaçla yola çıktıklarını belirterek, “Birincisi kırsalı yeşille zenginleştirmek. İkincisi, atıl durumdaki alanlarda verimli orman yaratarak köylülere iş alanı açmak ve ekonomik destek sağlamaktı. Bu çalışmamız her yıl artarak devam edecektir” dedi.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!