20 TL’lik yardım şovu

Güncelleme Tarihi:

20 TL’lik yardım şovu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2009 00:00

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Sağlık Grubu’nun, okulunda düşüp ameliyat olduğu için yürümekte zorluk çeken 13 yaşındaki D.Ç.’ye yaptığı 20 TL değerindeki koltuk değneği yardımını fotoğraflayıp, "Anlamlı Yardım" başlığıyla basın kuruluşlarına servis yapması tepkilere neden oldu.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Sağlık Grubu Sözcüsü Mürşide Ağaoğlu ve grup üyesi Fatma Deşdemir, ailenin İncilipınar Mahallesi’ndeki evlerini ziyaret etti. Maddi durumu iyi olmayan ailenin okulda düşen, bacağında kas yırtılması ve kıkırdak ezilmesi olan ve ameliyat edildiği için yürüyemeyen 13 yaşındaki kızları D.Ç.’ye, grup üyesi Gülçin Özkan’ın desteğiyle alüminyum koltuk değneği hediye edildi.

Fotoğraf çektirildi

Sağlık Grubu üyeleri, koltuk değneğini D.Ç.’e kullandırıp birlikte fotoğraf çektirdi. Ailenin küçük kızına verilen kırtasiye malzemeleriyle birlikte de fotoğraflar çektirildi ve Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, "Anlamlı Yardım" başlığıyla bir de bülten hazırlanıp basın kuruluşlarına servis yapıldı. Bültende Ağaoğlu, hayırsever vatandaşlardan aileye yardımda bulunmaları çağrısına da yer verildi. Kadın Meclisi’nin, 20 TL’lik değnekleri reklam malzemesi yapması tepki topladı.

Yardım gizli kalmalı

Denizli Müftüsü Mehmet Köse, İslam dinine göre yapılan yardımın gizli kalması gerektiğini söyledi. Köse, "Eğer bir yardım yapılıyorsa bu gizli yapılmalıdır.Yardım yapılmasını teşvik etmek, özendirmek anlamında bir düşünce varsa yaptığın yardım bir şeye benzesin. Büyük bir şey olsun ki, insanları teşvik etsin özendirsin" diye konuştu.

Yapılan doğru değil

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, yardımın reklam malzemesi yapılmasını doğru bulmadığını söyledi. Kadın Meclisi’nin Denizli Belediyesi’ne doğrudan bağlı olmadığını, yapılan çalışmalara müdahale edemediklerini belirten Zeybekci, "Biz, belediye olarak engelli vatandaşlarımıza binlerce tekerlekli sandalye ve akülü araç hediye ettik. Bunların reklam malzemesi yapmadık, insanları rencide etmedik. Yapılan yardımın teşvik edilmesi acısından belki duyurulabilir ama bunun da özendirici bir yardım olması gerekir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!