17. Kadın Girişimci Buluşması Denizli'de yapıldı

Güncelleme Tarihi:

17. Kadın Girişimci Buluşması Denizlide yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 16:01

Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) işbirliğiyle düzenlenen 17. Kadın Girişimci Buluşması Denizli'de Anemon Otel'de yapıldı.

Haberin Devamı

Toplantıya Denizlili girişimci kadınlar büyük ilgi gösterdi. “İşimi Nasıl Büyütürüm?” başlıklı panelde, satış ve müşteri ilişkileri, insan kaynakları ve yönetim konuları ayrıntılı olarak ele alındı. İlk bölüm, kadın girişimcilere Garanti Bankası'nın yaklaşımını anlatan sunumla sona erdi. Panelin ikinci bölümünde, katılımcılara, KOSGEB destekleri hakkında bilgi verildi. Toplantı, “Girişimciler İçin Başarının Anahtarlarını anlatan sunumun ardından, bir girişimcinin kendi hikayesini paylaştığı sohbetle tamamlandı.


Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, yaptığı konuşmada, kadın girişimcilere finansal destek sağlamak için Kadın Girişimci Destek Paketi'ni hazırladıklarını söyledi. Kadın girişimcilere özel faiz oranları ile ihtiyaç ve yatırım kredileri sunduklarını kaydeden Karadere, “Şimdiye kadar 15 bin girişimciye 430 milyon lira kredi verdik. Garanti Bankası olarak, desteklenen ve güçlenen kadın girişimciliğinin, yadsınamayacak ekonomik kalkınma, büyüme ve verimlilik artışının yanı sıra, işsizlik ve yoksulluğun azalmasına da katkıda bulunduğunu biliyoruz. Günümüzde artık devlet, kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, kadınlarımızın bu konudaki çalışmalarına daha etkin destek veriyor. Kadın girişimcilerimiz, onları motive edecek çok başarılı rol modellerine sahip. Finansal kaynak bulma ve bilgiye kısa yoldan, kolayca ulaşma olanakları arttı. Tüm bu gelişmeleri, olumlu gidişatın göstergeleri olarak kabul ediyoruz. Kadınların duyarlı bakış açılarının her alanda artı değer oluşturduğuna, daha pratik yöntemler ve daha küçük yatırımlarla adeta mucizeler yarattıklarına inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı


KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan de, kuruldukları 2002 yılından bu yana kadınlar arasında girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını yönünde faaliyetlerde bulunduklarını belirtti. Türkiye'de ve dünyada kadın girişimciliğini güçlendirmenin, kadının sosyal, ekonomik ve siyasi konumunu güçlendirmeden başarılacak bir olgu olmadığını açıkça gördüklerini kaydeden Türktan, bu noktadan hareketle KAGİDER olarak farklı alanlarda kadın güçlenmesi adına çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Türktan, “Dünyadaki başarılı örneklerden faydalanarak, birlikte tartışarak ve çözüm önerileri geliştirerek yolumuza devam ediyoruz. Hem girişimcilik hem istihdam alanında kadına fırsat eşitliği sağlanması önemlidir. Bu görüşten hareketle KAGİDER olarak geliştirdiğimiz iş yaşamında fırsat eşitliği modelini geçtiğimiz hafta BM Kadının Statüsü Komisyonu Toplantısı'na sunduk. Ülkemiz için örnek olan bu modele büyük destek aldık. Garanti Bankası’nda bu projeye büyük destek veriyor. Modeli ülke geneline yaymayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!