150 proje hazır

Güncelleme Tarihi:

150 proje hazır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2014 01:16

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde büyükşehir olan Aydın’da hayata geçirmeyi planladığı projeleri harita üzerinde anlatan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, toplam 150 proje hazırladıklarını söyledi. Konuşmasına büyükşehir belediyesinde memur kadrosu ve meclis sistemiyle ilgili bilgi vererek başlayan Çerçioğlu, “Büyükşehir kapsamında 17 ilçede 1 milyon 6 bin 541 kişiye hizmet vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı


Çiftlik jeotermal sahasının mutlaka kendilerine verilmesi gerektiğini savunan Başkan Çerçioğlu, “Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak bazı öncelikli hedeflerimiz var. Öncelikle yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin kullanımını hedefliyoruz. OSB’lerin yatırım ortamlarını iyileştirerek istihdam olanaklarını artırmayı planlıyoruz. Tarım ve hayvancılığı destekleyecek organize tarım bölgeleri, soğuk hava ve göletler yapıp istihdama kaynak sağlamak istiyoruz. Joetermal, medikal ve kültür turizmini destekleyeceğiz. Deniz ulaşımından faydalanacağız. İlçelerimizin ve yerleşim yerlerimizin alt yapı sorunlarını çözüp il genelinde kentsel dönüşümü uygulayacağız. Vatandaşlarımıza sağlıklı bir çevre ve sağlıklı bir yaşam vaat ediyoruz” dedi.

Her koşulda verecekler
Ana başlıklar adı altında saydığı hedefler doğrultusunda her ilçe için çeşitli projeler hazırladıklarını kaydeden Özlem Çerçioğlu, “Buharkent’ten Kuşadası’na kadar konutlarımızı jeotermalle ısıtacağız. Çiftlik Jeotermal Sahası’nın kullanma hakkının değil, mülkiyetinin büyükşehire verilmesi gerekmektedir.
‘Ya seve seve verecekler, ya yine verecekler. Kuşadası’ndan Buharkent’e kadar 22 noktada alt geçit yapacağız. Bu sayede
aradaki 133 kilometrelik yol 28 dakika kısalacak. İl genelindeki bütün yollar asfaltlanacak. Aydın merkez, Söke ve Nazilli’ye asfalt şantiyesi kuracağız.
İlçelerin tamamının alt ve üst yapılarını tamamlayacağız. Kapanan tüm belde belediyelerinin taşınmazları bu işler için kullanılacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!