15 bin TL'lik hayal

Güncelleme Tarihi:

15 bin TLlik hayal
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2014 01:34

İZLEYENLER hatırlar. Tom Hanks’in canlandırdığı ve “Run Forest Run” repliğiyle zihnimize kazınan Forest Gump filmini hatırlatan Çetin, 9 yaşında. Nurcan-Kenan Yıldız çiftinin oğulları Çetin, 1.5 yaşına gelip hala yürümeyince ailesi doktor doktor gezmeye başladı.

Haberin Devamı

En sonunda erken doğumdan kaynaklı “Serebral Palsy” tanısı konuldu. Yürümesi için düzenli fizik tedavi ve bir dizi ameliyat gerekti. Tedavi giderlerini bir süre sonra karşılayamaz hale gelen aile, yılda en az iki kez değiştirilmesi gereken bacak aparatları için gerekli bin TL’yi bile veremiyor. Yaklaşık 15 bin TL gereken ameliyat için de destek bekliyorlar.

Bir ay içinde olmalı Sadece kardeşleri Damla ve Melis’le oynayabilen Çetin’in ev kadını annesi Nurcan Yıldız, oğlunun bacak kaslarının günden güne kısaldığını ve sürekli kilo verdiği için vücut direncinin azaldığını anlatıyor. Çetin’in yürümek için çok çabaladığını, ancak ameliyat için olanakları bulunmadığını belirten Yıldız, eşinin küçük börek dükkanının geçinmelerine bile yetmediğini kaydediyor. Normalde mayıs ayında ameliyat yapılacak Çetin’e yaşı geçmeden müdahale edilmesi gerektiğini de aktaran Yıldız, “Biz tedavimizi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde görüyorduk. Ama doktor özel hastaneye geçti. Sigortanın karşıladığı hastanelerde bu ameliyatı yapacak doktor bulamadık. Ayrıca riskli bir ameliyat olduğu için ameliyatı da kendi doktoruna yaptırmak istiyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Bol bol okuyor

Bizi gülümseyerek dinleyen Çetin’le sohbet ediyorum. Okulunu çok sevdiğini, ama teneffüslerde bahçeye çıkıp oynayamadığı için üzüldüğünü anlatıyor. Çözümü kitap okumakta bulmuş Çetin: “Bu günlerde saftirik kitaplarını okumayı çok seviyorum. Pahalı oldukları için arkadaşlarımdan okuyorum. Başka kitaplar da okuyorum. Yürüyebilirsem okumaya devam edeceğim. Çünkü cerrah olmak istiyorum. Ama ayakta ameliyat yapanından. Öğretmen de olmak istiyorum. Böylece çocuklarla oyun oynayabilirim.”

15 bin TLlik hayal

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!