11 bıçak darbesine 5 yıl ceza

Güncelleme Tarihi:

11 bıçak darbesine 5 yıl ceza
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2013 16:47

İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde, tekrar birlikte olma teklifini kabul etmeyen eski eşi Semal Özçevik'i 11 yerinden bıçakla yaralamaktan tutuklu yargılanan N.Ö. 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

 

İzmir 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmaya, tutuklu sanık N.Ö. ve İzmir Barosu tarafından görevlendirilen avukatı Serap Erözgen, davacı Semal Özçevik ve vekili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli katıldı. Duruşmaya polis koruması altında gelen Semal Özçevik, ağlayarak, elleri ve bacakları titreyerek verdiği ifadesinde, “N.Ö.'den korkumdan, Menderes ilçesinde bir pansiyonda kalıyordum. Oğlumum üzeri kirlenmişti, kıyafetlerini değiştirmek için olaydan bir gün önce saat 21.30 sıralarında evime doğru yola çıktım. Oğlum ile eve giderken N.Ö.'yü, mahallede bir kahvede otururken gördüm, kaçtık. Karakolu aradım, saat 02.00'de polisin eşliğinde evime geldim. Eve girip yattık. Sabah çalan kapıyı açtığımda, ağzında sakız olan N.Ö., karşımdaydı. Bana, 'Azrail'in geldi' diye bağırdı. Beni içeri sokup üzerimize kapıyı kilitledi. Anahtarı da odaya attı. Önce yumrukla saldırmaya başladı. Başımı bir süre yumrukladı. Elinden kurtulup, çantasını kaptım. Çantasında bıçağı olduğunu biliyordum. Önceden de 'Seni vuracağım' diye yemin etmişti. Başkasıyla evlenmemi kabullenememişti. Sonra çantayı aldı, içinden bıçağını çıkardı, kolumdan ve bacağımdan bıçakladı. Can güvenliğim yok. Şikayetim devam etmektedir. Beni öldürmeden rahat etmeyecek. Kendim için değil, çocuğum için korkuyorum. Çıkınca bana yönelik eylemleri devam edeceği için cezalandırılmasını talep ederim” dedi.

Haberin Devamı

11 bıçak darbesine 5 yıl ceza

Ne olmuştu

Olay geçen yıl yıl ağustos ayında Menderes Mahallesi 1004/1 Sokak 15 numarada meydana geldi. Bir oto yıkamacıda çalışan 41 yaşındaki N.Ö. ile ev kadını 38 yaşındaki Semal Özçevik, 8 yıl önce boşandı. Daha sonra her ikisi de başka kişilerle evlenip yeni aileler kurdu. İddiaya göre, eşinin başkasıyla evlenmesini gururuna yediremeyen N.Ö., Semal Özçevik'e kendisine dönmesi konusunda sürekli baskı yaptı.

Haberin Devamı

İddiaya göre N.Ö., kocasından ayrılıp yeni eşine kuma olmazsa, Özçevik'i öldüreceğini söyledi. Bunu kabul etmeyen Özçevik, sabah saatlerinde gelip, zorla evine giren eski eşi N.Ö. tarafından 11 yerinden bıçaklandı. 6 yaşındaki oğulları E.Ö.'nün gözleri önünde bıçaklanan Özçevik hastaneye kaldırıldı. Yakalanan N.Ö. sevkedildiği adliyede tutuklandı, hakkında kasten yaralama suçundan dava açıldı.

Sanık N.Ö. ise son savunmasının sorulması üzerine, çok pişman olduğunu belirterek, “Keşke o gün bana tükürüp, çocuğun benden olmadığına yönelik sözler söylemeseydi. Eğer mahkeme bana ceza verecekse hakkımda lehte olan yasa maddelerinin uygulanmasını ve tahliyemi talep ediyorum” dedi. Sanık avukatı Serap Erözgen, müvekkilinin suçunu samimi olarak itiraf ettiğini, suçu haksız tahrik altında işlediğini, bu nedenle alt sınırdan ceza verilmesini talep ettiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Hakim Ayhan Parmaksız, sanık N.Ö.'yü 8 yıl hapis cezasına mahkum etti. Suçu tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezayı önce 6 yıla, duruşmadaki olumlu tavrını dikkate alarak 5 yıla indirdi.

Sanık avukatı Serap Erözgen kararı temyiz edeceklerini belirtirken, müşteki avukatı Pınar Melli de 'silahlı tehdit' ve 'konut dokunulmazlığının ihlali' yönünden verilen beraat kararının bozulması için temyize başvuracaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!