10 yıl rötarlı proje

Güncelleme Tarihi:

10 yıl rötarlı proje
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1990'da açtığı yarışmada birinci olan, Mimar Şükrü Kocagöz'ün Kültürpark Projesi uygulamaya konuluyor.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, on yıldır bekleyen Kültürpark Projesi'ni hayata geçirmek için kolları sıvadı. Kültürpark'taki kiracıların sözleşmelerinin yenilenmeyeceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, ‘‘Sözleşmesi biten ilk kiracı TRT. Bina Temmuz ayında yıkılarak yeşil alan yapılacak’’ dedi.

FUARIN gerçek kimliğine kavuşacağını kaydeden Piriştina, ‘‘Kültürpark Senfoni, Milli Kütüphane, Arkeoloji Müzesi, İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi, Ada ve Göl gazinoları ile tam bir kültür merkezi olacak’’ dedi.

İHTİSAS fuarlarının Çiğli'ye taşınması projesini şimdilik rafa kaldırdıklarını belirten Piriştina, ‘‘Projede ihtisas fuarları Basmane'de görünüyor. Bu bize de mantıklı geldi. İnsanlar belki bilgisayar, otomotiv fuarını görmek için Çiğli'ye gidebilir, ancak bir hobi veya kitap fuarının şehir içinde olması daha uygun’’ dedi.

Toptan değişim

KÜLTÜRPARK'ın amacına uygun kullanılmadığını belirten İZFAŞ Genel Müdürü Feyzi Hepşenkal, topyekün değişim başlatacaklarını belirtti. Hepşenkal, ‘‘Kültürpark'ta 100 metrekare dükkanın kirası, dışarda 50 metrekarelik dükkandan 50 kat ucuz. Burasını en çok kullanan sporculardan para alınmıyor. İnsanlar fuara gelmiyor, otomobillerine park yeri olarak kullanıyor. Bundan sonra böyle olamayacak. İnsanları Kültürpark'a çekecek buraya çekecek projelere başlıyoruz. Bambaşka bir Kültürpark alanı oluşturacağız. İlk adım TRT binasının yıkılmasıyla başlıyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!