1 oyla değişim mümkün

Güncelleme Tarihi:

1 oyla değişim mümkün
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 15:58

CHP’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İzmir milletvekili ve adayı Selin Sayek Böke, yarın yapılacak seçim öncesi kritik mesajlar verdi, seçmene sandığa gitme çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

‘Önce Türkiye’ diyen seçim bildirgesinin ruhunun İzmir olduğunu ifade eden Böke, “Türkiye’de özgürlükler ve demokrasi inşa edilecekse, bu, tüm kavramları içselleştirmiş İzmir ruhuyla gerçekleşecek” dedi.

1 Kasım’ın Türkiye’de demokrasinin yeniden inşası açısından çok kritik önem taşıdığını dile getiren Selin Sayek Böke, “Son 1 haftada iyice nefesi kesilmiş olan Türkiye’de hepimiz için yaşam alanının nasıl daraltıldığını görüyoruz. O yüzden 1 oyla yeni bir Türkiye inşa etmek mümkün. Her oy kıymetli. 1 oyun hedefi Türkiye’de yeniden demokrasiyi kuran, yaşam alanlarımızı genişleten ve özgürlüklerimizi sağlayan yapıya doğru gitmek zorunluluğu ortaya çıktı. Demokrasideki zayıflık 7 Haziran’dan bu yana çok derinleşti. Bu durumun sonuçlarını son hafta medya üzerinden çok somut yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sandığa damganı vur

7 Haziran sonrası, “Demokrasi kazandı” derken, Türkiye’nin farklılıklarının Meclis’e taşınmasına işaret ettiklerini aktaran Böke, şöyle devam etti: “Ama öyle gözüküyor ki, bundan sonra ihtiyaç duyulan adım, Türkiye’nin farklılıklarının Meclis’e taşınmasıyla birlikte o farklılıkların bir yönetime dönüşmesine imkan vererek, bir iktidarı ortaya çıkarmaktan geçiyor. Bu açıdan CHP altında bir araya gelmenin Türkiye demokrasisi açısından çok önem taşıdığı dönemden geçiyoruz. 1 oyla yeni bir başlangıç sağlamak mümkün. Biz hazırız, varız; az değiliz, milyonlarız. ‘Sandığa damganı vur, senin oyun Türkiye’yi değiştirecek’ diyoruz.”

KATILIMDA SIKINTI OLMAZ
Seçime katılım konusunda tatil dönüşü konusunda yaşanan kaygılara da değinen Selin Sayek Böke, “Türkiye’de müthiş bir demokrasi bilinci başladı. Bu bir Cumhuriyet tatili değil, Cumhuriyet Bayramı. Bunun bilinciyle ve Cumhuriyet bayramlarının her yıl kutlanabilir olması için de geniş bir görüşün olduğunu gözlemliyoruz. Katılımda sıkıntı olacağına dair bir kaygı taşımıyorum. Ama yine de herkese oyunu kullanma konusunda müthiş özen göstermesi gerektiğini anımsatmak istiyorum” dedi.

CHP’Lİ BELEDİYELER ÖRNEK
CHP’nin iktidara çok yakın olduğunu ve kendilerine verilecek desteğin Türkiye’de büyük bir değişimin başlangıcı olabileceğini de vurgulayan Böke, “Nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz? Bunu yaşadığımız mahallelerde görüyoruz. Katılımcılığın, özgürlüğün, ekonomik refahın ortaya çıkışında yerel yönetimlerin ne kadar önemli olduğunu görüyorsak bunun Türkiye için de genel yönetime yansıması gerektiğini herkes deneyimliyor. İzmir’deki CHP’li belediyelerin çalışmaları da bizim için önemli gösterge. Kooperatifleşme, kreşler, yaşlı bakım evleri gibi pek çok konuda tüm Türkiye için hayalini kurduğumuz işleri zaten belediyelerimiz yapıyor. Mahallemizde nasıl yaşıyorsak Türkiye’nin de öyle yaşaması gerektiği heyecanını duymamız gerekiyor” diye konuştu.

DÜNYANIN GÖZÜ ÜZERİMİZDE
Selin Sayek Böke, ülkede yaşananları dünyanın yakından ve tedirgin gözlerle izlendiğini belirterek, şunları kaydetti: “Ülkemizin hak ettiği saygıyı kazandırmak, vatandaşların rahat yaşadığı bir ortamda olabilir. CHP sadece bugünkü sorunları çözmeyi değil, bundan sonraki on yıllar için de yeni bir Türkiye hikayesi ortaya koyuyor. Türkiye’yi dünyanın merkezine taşıyacak ‘Merkez Türkiye’ projesi sadece ekonomik değil, aynı zamanda bir bölge barışı projesi. Hızla toparlanmak için içerideki çıpanın CHP, dışarıdaki çıpanın ise AB üyelik sürecini hızla başlatmak olduğu kanaatindeyim. Bu güven inşa edilebilir. Türkiye kendisi için adımlar atmaya başladığında doğal olarak AB için de önemli bir aktör olarak müzakere gücünü artıracaktır.”

Haberin Devamı

TARIMDA KAN KAYBINA ÇÖZÜM
Ege ekonomisi hakkında da değerlendirmelerde bulanan Selin Sayek Böke, Türkiye’nin iki Trakya büyüklüğünde tarım arazisini kaybettiğini ve bugün Ege’de pamuk, zeytin, üzüm gibi ürünlerde yaşanan kayıpların bu geriye dönük dönüşümün bir parçası olduğunu savundu. Böke, bu durumun değişmesi için temeldeki anlayış ve politikaların değişmesi gerektiğini bildirdi. Tarımın stratejik bir üretim biçimi olduğunu, sadece üreticiyi değil, tüketiciyi de ilgilendirdiğini vurgulayan Selin Sayek Böke, tarımdaki kan kaybının sosyolojik sorunlara da yol açtığını, göçün bunların başında geldiğini dile getirdi. Böke, CHP olarak yeni bir kırsal kalkınma anlayışı ortaya koyduklarını, tarımı merkeze alıp üreticiyi yerelden destekleyici mekanizmalarla göçün de önüne geçilebileceğini paylaştı.

Haberin Devamı

İZMİR OLUMSUZ ETKİLENDİ
Özellikle ekonomik politikaların iktidar partisi tarafından taklit edildiğine işaret eden Selin Sayek Böke, bu durumun asgari ücret ve emekli projelerinde ortaya çıktığını, ancak teşvik gibi konularda olmadığının altını çizerek, ekledi: “Biz İzmir’in özellikle coğrafi teşvik sisteminden olumsuz etkilendiğini düşünüyoruz. Devlet nereye yatırım yapılması gerektiğini değil, ne üretildiği konusunda destek vermeli.”

OKULLARA BESLENME ÇİFTÇİYE CAN SUYU
CHP olarak ortaya koydukları bir diğer projenin de eğitim programı dahilinde her okula yemek vermek olduğuna değinen Selin Sayek Böke, “Bu projeyle o okulun olduğu bölgedeki çocuklar, orada yetişen tarım ürünleriyle beslenecek. Anneler beslenme kaygısı duymazken, o civardaki tarımın canlanmasına da önemli katkı konmuş olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!