Efsaneler buluştu

Güncelleme Tarihi:

Efsaneler buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 01:24

Türk atletizminin unutulmaz isimleri, Ankara’da bir araya gelip, geçmiş dönemde elde ettikleri başarıları bir kez daha hatırladı.

Haberin Devamı

Türk atletizminin bir dönemine damga vuran efsane isimleri, Ankara Tenis Kulübü’nde buluştu. Türkiye 400 metre engelli eski rekortmeni rahmetli Fahir Özgüden’in anısına organize edilen yemekte, hatıralar yeniden canlanırken, barkovizyona yansıtılan geçmiş döneme ait başarıları anlatan fotoğraflar, sporcuları hem duygulandırdı hem bir kez daha gururlandırdı.
Ankara dışından da isimlerin katıldığı yemekte; Çetin Şahiner (Ankara Gençlik ve Spor eski İl Müdürü, 110 metre engelli ve yüksek atlama rekortmeni), Muharrem Dalkılıç (Atletizm Federasyonu eski Başkanlarından, 1500 ve 000 metre rekortmeni), İpek Özgüden ve Korkut Gözgüden (Rekortmen Fahir Özgüden’in çocukları), Cengiz Akıncı (400 metre engelli eski rekortmeni, iş adamı)
Sinan Özışık (Sırıkla yüksek atlamacı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü eski Başmüfettişi), Melek Aydınoğlu (80 metre engelli eski rekortmeni), Prof. İlker Çetin (400 ve 800 metre atleti), Neşe Çetin (800 ve 1500 metre şampiyonu), Çiçek Solon (Uzun mesafe koşucusu), Mehmet Tümkan (800 ve 1500 metre eski Türkiye rekortmeni), Akın Altıok (Uzun atlama, 3 adım atlama milli atleti)
Yusuf Eldek (5 bin ve 10 bin metre koşucusu, milli atlet), Alkan Oral (400 ve 400 metre engelli koşucusu, milli atlet)
Eski rekortmenlerden Cengiz Akıncı, Türk atletizminin kilometre taşları olan sporcuların her birinin önemli başarılar elde ettiğini belirtip, “O günün şartları göz önüne alındığında, bu isimlerin ve daha nicelerinin, Türk sporu ve Türk atletizmine yaptıkları unutulmaz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!