Edirne'de 'yüzler gülüyor"

Güncelleme Tarihi:

Edirnede yüzler gülüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 17:06

Edirne'de 'yüzler gülüyor"

Haberin Devamı


 

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE'de  son günlerde artan turist sayısı kentteki esnafında da yüzünü güldürdü. Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ile Arslanzade'nin sahibi Arif Meriç, turizme katkılarından dolayı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkür etti. Gürkan, "Artık işimiz daha zor. Şimdiki görevimiz kaliteyi korumak" dedi.

Hürriyet Gazetesi yazarları ve TÜRSAB yetkililerinin Edirne Belediyesi'nin ev sahipliğinde Edirne'yi keşfetmesinin yankıları sürmeye devam ediyor. 2-3-4 Nisan 2017 tarihlerinde Edirne'nin tarihi, kültürel, turistik ve doğal güzellikleri ile buluşan yazarların keşif yolculuklarını Hürriyet Gazetesi'nin sayfalarına taşıması ve TÜRSAB yetkilileri seyahat rotalarını Edirne'ye çevirmesi; kentteki turizm potansiyelinin de artmasına neden oldu. 

Edirne'de yaklaşık 1400 yıldır düzenlenen Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri'ne rekor katılım gerçekleşti. Binlerce kişinin yer aldığı Kakava Şenlikleri, Edirne esnafının da yüzünü güldürdü. Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı olan Bahri Dinar ile Arslanzade'nin sahibi Arif Meriç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a katkılarından dolayı teşekkür ederek, Gürkan'a Edirne Belediye logosu temasıyla badem ezmesi hediye ettiler. 
    
Amaçlarının Edirne'deki markaları ön plana çıkartmak olduğunu ifade eden Gürkan, "Mayıs ayının sonuna kadar otellerde yer kalmadığı öğrendim. Kakava'dan bir hafta önce ciğercilerin elindeki ciğer çok erken saatlerde tükendi. Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri'ne yaklaşık 80 bin kişi katıldı. Artık işimiz çok daha zor. Şimdiki görevimiz kaliteyi korumak. Tüm esnaf arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sadece esnaf değil, Edirne kazandı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!