Edirne Belediyesi kışa hazır

Güncelleme Tarihi:

Edirne Belediyesi kışa hazır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 18:20

- Belediye Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: - "Üç ay öncesinde toplantılarımızı yaptık ve nerede hangi birim çalışacak, ne kadar tuza ihtiyacımız, ne kadar solüsyona ihtiyacımız var bunları belirledik. Stoklarımızı hazırladık"

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, belediye olarak kış hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park Bahçeler Müdürlüğü olarak çalışmalarına aylar öncesinden başladıklarını belirtti.

Buzlanmaya karşı tuz stoklarını da tamamladıklarını ifade eden Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Üç ay öncesinde toplantılarımızı yaptık ve nerede hangi birim çalışacak, ne kadar tuza ihtiyacımız, ne kadar solüsyona ihtiyacımız var bunları belirledik. Stoklarımızı hazırladık. Şu anda hazırlıklarımız tamam. İnşallah büyük sıkıntılar yaşamayacağız."

Tanrıkulu, kar yağışı ve buzlanmalara karşı tuzlamada tohum makineleri kullandıklarını vurguladı.

Tuzlama kürekle yapıldığı zaman asfalta zarar verdiğini, bu nedenle tohum makinelerine tuz yerleştirerek işlemi gerçekleştirdiklerini aktaran Tanrıkulu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Tohum makinesiyle tuzu tüm asfalta yayarak bu buzlanmayı en aza indiriyoruz. Edirne tarihi bir kent olduğu için bazı yerlerde bunu koruyacak bir ilaç kullanıyoruz. Sıvı solüsyonumuz var. Bu sıvı solüsyonumuz da asfalta zarar vermiyor. İçerisinde magnezyum klorür var. Ayrıca okullar, hastaneler, özel hastaneler ve toplum yaşam yerlerine önceden tuz gönderdik. Belediye ekiplerinin yetişemediği yerlerde oradaki çalışanlar kendi imkanlarıyla giriş çıkışı sağlayabilecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!