Ebeler sağlıklı yaşam için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Ebeler sağlıklı yaşam için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 17:51

Ebeler sağlıklı yaşam için yürüdü

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, eğitim semineri için bir araya gelen 102 ebe, kansere ve hareketli yaşama dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Sağlık Bakanlığı'nca halk sağlığı poliklinikleri ve sağlık evlerinde çalışan ebelere yönelik eğitim semineri düzenlendi. Seminerde buluşan Muğla'da görevli 102 ebe, eğitim sonrası kanser ve hareketli yaşama dikkat çekmek için 'Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı' kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş öncesi bilgi veren Muğla Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, müdürlük olarak koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla sağlık evlerinde çalışan, ebelere yönelik bir seminer düzenlediklerinin altını çizerek, "Ülkemizin ücra yerlerinde tek başlarına hizmet vermeye çalışan personelimizin hem donanımını arttırmak hem de sağlık hizmetlerini daha verimli hale getirmek amacıyla bu eğitimi 3 gün olarak planladık. Bu eğitimin ikinci günün de ise 4 Şubat Dünya Kanser Günü temalı bir yürüyüş düzenledik" dedi. Sağlıkla etkili bir şekilde mücadele etmek adına sağlıklı beslenmeyle başlayan bir süreç olduğunu belirten Ceyhan, "İnsanların sağlıklı beslenmelerinin ne kadar önemli olduğunu kendilerine anlatmaya çalışıyoruz. Bunun yanında kötü alışkanlıklardan uzak durmaları adına bir takım çalışmalara da imza atıyoruz. Ancak en önemlisi sağlıklı bir yaşam için hareket etmenin önemini anlatmaya çalışıyoruz. İşte tam da bu noktada bugün düzenlenen organizasyonla halkın farkındalık düzeyini arttırmayı hedefledik" dedi. Konuşmanın ardından organizasyona katılan ebeler, konakladıkları otelin sahilinden başlayarak, ellerinde 'Sağlıklı yaşam için hareket et', 'Sağlıklı beslen kilolara veda et' yazılı pankart ve dövizlerle, Atatürk heykeline kadar yaklaşık 3 kilometre yürüdü. Ebeler ayrıca, yürüyüş sırasında sahil yolundaki vatandaşlara sağlıklı yaşam, alkol ve sigaranın zararları ve sporun faydaları yazılı el ilanları da dağıttı.

Doğuş Esat BERME / MARMARİS(Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!