Dünyanın fotoğraf tutkunları buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın fotoğraf tutkunları buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 12:24

Dünyanın fotoğraf tutkunları buluşuyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de kurulu Arbella Makarna’nın düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Yarışması bu yıl yedinci kez fotoğraf tutkunlarını buluşturacak.
Her geçen yıl daha fazla ülkeye ve sanatçıya ulaşarak dünya fotoğrafçılarını buluşturan bir platform niteliği kazanan yarışma, FIAP, GPU ve TFSF gibi üç büyük ve referans kabul edilen kuruluşun onayı ile düzenleniyor. Her sene sanatçıları farklı karelere ve perspektiflere yönlendiren Arbella Uluslararası Fotoğraf Yarışması belirlediği kategorilerle güncel gelişmelere ve konulara dikkat çekme özelliği taşıyor.
SOKAK OYUNLARI UNUTULMASIN
Konu ile yapılan yazılı açıklamada, günümüz modern toplumunda, şehirleşmenin artması ile oyun alanlarının yok olmaya yüz tutması, geleneksel çocuk oyunlarının unutulmasına neden olduğu vurgulanarak, "Sokaklarda oynanan çocuk oyunlarının çoğu unutuldu ya da unutulmaya yüz tuttu. ‘Çocukların eli ve elbiseleri kirlenmedikçe yalnızlığı artıyor’ gerçeğinden yola çıkan Arbella, fotoğraf sanatçılarına çağrıda bulunuyor. ‘Belki birileri bu oyunları hala oynuyordur ya da oynamayı istiyordur. Bu güzelliği hatırlatmak isteyen sanatçılarımız fotoğraf makinelerinizi alın ve sokaklara çıkın" denildi.
Diğer bir kategoride ise fotoğrafçıların objektifleri spora çevirtiliyor ve evrensel ve yöresel her türlü amatör ve profesyonel sportif faaliyeti fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirmeye çağrılıyor.
Son katılım tarihi 17 Nisan 2017 olan Arbella Makarna 7. Uluslararası Fotoğraf Yarışması, ‘Makarna ile Sağlıklı Yaşam’, ‘Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları’, ‘Spor’ ve ‘Serbest’. Yarışmaya, dileyen herkes, her kategoride en fazla 4 farklı fotoğraf ile katılabiliyor.
Tüm detaylara, teknik bilgilere ve başvuru formlarına www.arbella.tv adresinden ulaşılabiliyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!