Zirveye dört gün kala polis çadırları söktü

Güncelleme Tarihi:

Zirveye dört gün kala polis çadırları söktü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 12:41

Hamburg’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı G20 zirvesine dört gün kala göstericilerle polis arasında çatışma çıktı. Polis göstericilerin kurduğu çadır kampı zor kullanarak dağıttı ve biber gazı kullandı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Hamburg kentinde G20 zirvesinin başlamasına dört gün kala olaylar patlak verdi. G-20 zirvesine karşı gösteriler başlarken, zirve boyunca protesto gösterilerini devam ettirmek için ‘Antikapitalist Protesto Kampı’ kuruldu. Pazar akşamı 10 bin civarında gösterici Hamburg’ta “G-20 yerine adil bir dünya” pankartlarıyla gösteri düzenledi. Göstericiler çadır kampta gecelemek istedi. İdari Mahkeme çadır kampın kurulmasına izin verdi, ancak gecelemeyi yasakladı. Polis göstericilerin kampta kalmasına müdahale etti ve 11 çadırı söktü. Göstericiler çadırların yıkılmasını insan zinciri oluşturarak, engellemek istedi. Polis bunun üzerine zor kullandı. Göstericilere göz yaşartıcı gaz ve biber gazı kullanıldı. Gösterici sözcüleri “polisin hukuk dışı müdahalesini sonlandırmasını” talep et

Haberin Devamı

MUHALEFETTEN SERT TEPKİ

Polisin göstericilere karşı sert davranışı muhalefet partileri Yeşiller’le Sol Parti’nin sert tepkisine yol açtı. Sol Parti, polisin müdahalesini hukuk devletine müdahale olarak niteledi. Sol Partili milletvekili Jan van Aken, polisin müdahalesini temel bir hak olan gösteri hakkına müdahale olduğunu eleştirdi.

Zirveye dört gün kala polis çadırları söktü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!