Zafer koşusu

Güncelleme Tarihi:

Zafer koşusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2007 00:00

Cumhurbaşkanlığı görevini Jacques Chirac’tan devralan Nicolas Sarkozy ile Başbakan olarak atadığı François Fillon’a Fransız medyası "şok ikili" adını taktı.

Dün Başbakan Dominique de Villepin’den görevi devraldıktan sonra eşofmanını giyerek Elysee Sarayı’na giden Başbakan Fillon, şortu ve spor ayakkabılarıyla kendisini bekleyen Cumhurbaşkanı Sarkozy’le birlikte Boulogne ormanlarında koşuya çıktı. Medyada yapılan yorumlarda "Fransa’da yeni bir neslin yönetimi başladı, artık bu görüntülere alışmalıyız. Elysee Sarayı’ndaki devir teslim töreninde de Sarkozy ailesi tam takım oradaydı, Sarkozy misafirlerden fazla eşi Cecilia ve çocuklarıyla ilgilendi. Klasik devir teslim törenlerinden farklıydı" yorumunu yaptılar.

Sarkozy hiperaktif yapısıyla tanınıyor. Daha önce çeşitli bakanlıklarda görev almış olan Fillon ise serinkanlı reformist bir siyasetçi olarak dikkat çekiyor. Le Monde Gazetesi, Sarkoz için ’ateş’, Fillon (53) için ’su’ benzetmesini yaparken siyasi gözlemciler bu birliktelikten uyum çıkabileceği yorumunda bulunuyor. Fillon, 2003 yılında büyük tepki çeken emeklilik reform paketinin mimarı olarak biliniyor. Sonrasında kabineden uzaklaştırılan Fillon, işte bu günlerde Sarkozy ile yakın bir dostluk kurmuş ve ikisi aynı zamanda jogging partneri olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!