Yüzyılın Anlaşması’nı Putin’e anlattı

Güncelleme Tarihi:

Yüzyılın Anlaşması’nı Putin’e anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2020 08:00

İSRAİL Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Yüzyılın Anlaşması’ olarak nitelendirilen Ortadoğu Barış Planı’nı, Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ele aldı.

Haberin Devamı

Kremlin Sarayı’nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, 3 saate yakın sürdü.

Putin ve Netanyahu, görüşme öncesi açıklamalarda bulundu. İsrail Başbakanı, “Amerikalı dostlarımızla yaptığımız çalışmanın ardından ziyaret ettiğim ilk dünya lideri sizsiniz. Planın detaylarını size anlattıktan sonra Rusya’nın görüşünü almak isterim. Rusya ile İsrail’in, tarihte hiç olmadığı kadar birbirine yakın olduklarını memnuniyetle ifade etmek isterim” diye konuştu. Putin de ikili ilişkilere vurgu yaptı. Görüşmenin ardından Putin, plana ilişkin görüşlerini açıklamadı.

PLAN SURİYE İLE BAĞLANTILI

Rus heyetinden bir kaynak, “Rusya Dışişleri Bakanlığı uzmanları, İsrail’in ilettiği detayları inceleyecek ve daha sonra görüşümüz netleşecek” dedi. Daha önce Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, “Filistin’in masada olmaması, planın kalıcı ve yapıcı olacağı konusunda şüphe yaratıyor” şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı

İsrail heyetinden kaynaklar, bu toplantının Vladimir Putin ile Binyamin Netanyahu arasında son 8 günde yapılan ikinci görüşme olduğuna dikkat çekti. Kaynaklar, “Planın, Suriye dahil tüm bölgeye etkisi ele alındı. Suriye’deki son gelişmeler ışığında Putin ile Netanyahu görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca iki ülkenin Suriye ile ilgili koordinasyon içinde olması kararlaştırıldı” bilgisini verdi.

BAKMADAN GEÇME!