Yusuf İslam çoksesli müziğe dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Yusuf İslam çoksesli müziğe dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2006 19:39

Cat Stevens olarak 36 yıl öncesinden fırtına gibi esen besteci, gitarist, piyanist ve şarkıcı Yusuf İslam, 27 yıl önce çok sesli müzikten koptuğundan beri bu sonbaharda ilk albümünü yayınlayacağını açıkladı.

İsveçli ve Rum anne-babadan doğan, asıl adı Dimitri Yorgo olan, 1977'de Müslümanlığı seçen popüler müziğin gelmiş geçmiş en değişik ve şarkıcı olarak en geniş yelpazede özgür ses donatısına sahip Yusuf İslam, İngiltere'nin başkenti Londra'da bugün açıklamada bulundu.

Londra'da Müslüman ilkokulu işleten Yusuf İslam, amacının “İslam ile Batı kültürü karşıtlığının yapıcı manada eritilmesine katkıda bulunmak olduğunu” söyledi. İslam'ın Polydor markasıyla Universal Music'den bu sonbahar yayınlanacak albümünün adı belli değil.

On yıl önce Bosna-Hersek'e gittiğinde, savaşın en büyük acısını çekmiş bu ülkenin çok sesli müziğinden çok etkilenen ve çok sesli müziğe dönmenin işaretini veren Yusuf İslam'ın Cat Stevens adıyla müzik dünyasına armağan ettiği dört büyük albümü bulunuyor: Tea for the Tillerman, Teaser and the Firecat, Catch Bull at Four, Buddha and the Chocolate Box.

Türkiye'ye ve Ankara'ya ilk kez Nisan 1986'da gelmiş olan Yusuf İslam, bugün Londra'da verdiği demeçte, şunları söyledi:

“İslam ile Batı arasında köprü kurmaya hizmet etmek istiyorum. 1979'da (çok sesli) müziği temelli terk etmek için yüz sebep vardı. Bugünse bu kırılgan dünyamızda yeniden müzik yapma ve hayat yolunda şarkı söylemem için yüz bir neden var. Çok çok şey değişti bu dünyada. Ama, yani Müslümanların Batıyı görüşü ve Batılıların Müslümanları görüşündeki terslik bakımından yegane konumdayım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!