Yunanistan'da kış yaşamı felç etti

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda kış yaşamı felç etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2010 13:26

Yunanistan'ı etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havanın ülkede yaşamı felç ettiği bildirildi.

Yunan basını, yağışlı hava ve şiddetli rüzgarların yolların kapanmasına, deniz seferlerinin iptaline, ev ve iş yerlerinde su baskınlarına yol açtıklarını duyurdular.

Haberlerde, özellikle Ege adalarında etkili olan yağışın, Rodos Adası'nda uzun süreli elektrik kesintilerine yol açtığı kaydedildi. Adada toprak kayması nedeniyle köylerle kent merkezi arasındaki karayolu bağlantısında sorunlar olduğu kaydedilen haberlerde, ulaşımın zaman zaman durma noktasına geldiği belirtildi.

Haberlerde, İstanköy (Kos) ile Kilimli (Kalimnos) adalarında ise, çok sayıda ev ve iş yerinde su baskınları olduğu, Sisam (Samos) ve İkarya adalarında yollara yuvarlanan kayaların kaldırılması çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Öte yandan Kuzey Yunanistan'da yoğun kar yağışı ve don ile mücadele verildiği, sürücülere zincirsiz olarak yola çıkmamaları çağrısında bulunulduğu kaydedildi.

Bölgede hava sıcaklığının -2 ila -9 arasında olduğu açıklanan haberlerde, 37 kar temizleme aracının görev yapmakta olduğu belirtildi.
Bu arada, şiddetli rüzgar nedeniyle Dedeağaç (Aleksandrupoli)-Semadirek (Samothraki) arasında deniz ulaşımının yapılamadığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!