Yunanistan: O haberler gerçeği yansıtmıyor

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan: O haberler gerçeği yansıtmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 14:14

Atina yönetimi, geçtiğimiz günlerde Ege Denizi'nde yaşanan mülteci faciasına Yunan Sahil Güvenliği tarafından yapılan müdahalenin neden olduğu yönündeki haberlere yanıt verdi.

Haberin Devamı

Türk medyadasında çıkan haberlerde, 32 kişinin hayatını kaybettiği botların Yunan Sahil Koruma kuvvetleri tarafından geri gönderilmesi sonucu facianın yaşandığı öne sürülmüştü. 

Yunanistan Sahil Koruma Komutanlığı, Türk basınındaki iddiaları reddederek, şu ifadeleri kullandı: 

“Yapılan detaylı araştırma, Türk kıyılarının onlarca metre açıklarında trajik olayın yaşandığı spesifik zaman diliminde, Frontex’e bağlı iki aracın Lesvos (Midilli) Adası doğusunda Yunan karasularında devriye gezdiğini ortaya koyuyor. Raporlar, bu araçların yaşanan trajediye herhangi bir şekilde müdahalesinin olmadığını gösteriyor. Bu nedenle Türk medyasının bir kesiminin iddiaları bütünüyle temelsizdir ve gerçeği hiçbir şekilde yansıtmamaktadır.” 

Yunanistan tarafının açıklamasında “bu tip haberlerde üçüncü tarafları suçlamanın uluslararası toplumun tamamınca yürütülen ve göçmen akımlarının etkili yönetimini hedefleyen çabalara katkı sağlamadığına” da dikkat çekildi.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!