Yunanistan’da hükümet deÄŸiÅŸikliÄŸi

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan’da hükümet değişikliği
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 14, 2006 14:16

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis kabinesinde değişiklik yaptı.

Haberin Devamı

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Teodoros Rusopulos, Karamanlis'in kabinesine ilişkin aldığı kararlar çerçevesinde, Atina Belediye Başkanı ve Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Milletvekili Dora Bakoyanni'yi, Petros Molivyatis'in yerine Dışişleri Bakanlığı'na getirdiğini açıkladı.
  Â
Rusopulos, YDP Merkez Komitesi Sekreteri Evangelos Meimarakis'in, Spilyos Spilyotopulos'un yerine Savunma Bakanı, Viron Polidoras'ın ise Yorgos Vulgarakis'in yerine Kamu Düzeni Bakanı olarak atandıklarını da kaydetti.

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, bugün yaptığı geniş çaplı kabine değişikliği çerçevesinde Dışişleri, Savunma ve Kamu Düzeni bakanlarının yanı sıra Makedonya-Trakya, Çalışma, Sağlık ve Turizm bakanlarını da değiştirdi.
  Â
Hükümet Sözcüsü Teodoros Rusopulos, Çalışma Bakanlığı görevine Panos Panayotopulos'un yerine Savas Çituridis'in getirildiğini açıkladı.
  Â
Kamu Düzeni Bakanlığı görevinden alınan Yorgo Vulgarakis'in bugüne kadar Başbakan Karamanlis tarafından yürütülen Kültür Bakanlığı'na getirildiğini açıklayan Rusopulos, Turizm Bakanlığı görevine de Dimitris Avramopulos'un yerine Kültür Bakanlığı Müsteşarı Fani Pali-Petralia'nın atandığını açıkladı.
  Â
Avramopulos'un Nikitas Kaklamanis'in yerine Sağlık Bakanlığı görevine getirildiğini açıklayan Rusopulos, Makedonya-Trakya Bakanlığı'nda ise Nikos Çiarçiyonis'in yerini Yorgo Kalaycis'in aldığını duyurdu.
  Â
Dışişleri Bakanı Yardımcısı Panayotis Skandalakis'in yerine Teodoros Kasimis'in atandığını belirten Rusopulos, ayrıca olimpiyatlar döneminde oluşturulan 6 bakan yardımcılığının feshedildiğini söyledi.
  Â
KÄ°M KÄ°MDÄ°R?
  Â
Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Dora Bakoyanni (52), Yunanistan'ı 1990-1993 yılları arasında yöneten Konstantin Miçotakis'in kızı ve yıllardır politikacı kimliğiyle tanınıyor.
  Â
Atina Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve kamu hukuku eğitimi gören Bakoyanni, eğitimini Almanya'nın Münih kentinde iletişim ve siyaset okuyarak tamamladı.
  Â
Miçotakis hükümeti döneminde kültür bakanlığı görevinde bulunan Bakoyanni, YDP'nin muhalefete geçmesinin ardından Parlamento'daki yerini korudu ve 2000 yılında Karamanlis tarafından gölge savunma ve dışişleri bakanlığı görevine getirildi.
  Â
Bakoyanni, 2002 yılı ekim ayında yapılan yerel seçimde Atina belediye başkanlığını kazandı.
  Â
İlk eşi Pavlos Bakoyannis, 1989 yılında terör örgütü 17 Kasım tarafından öldürülen Dora Bakoyanni, evli ve iki çocuk annesi.
  Â
Bakoyanni, İngilizce, Fransızca ve Almanca biliyor.
  Â
MEÄ°MERAKÄ°S
  Â
Savunma Bakanlığına getirilen Vangelis Meimerakis (53), siyasal bilgiler fakültesi mezunu. İlk defa 1989 seçimlerinde milletvekili seçildi.
  Â
Meimerakis, 1990, 1993, 1996, 2000 ve 2004 seçimlerinde de Parlamento'daki yerini korudu.
  Â
Yunanistan Kültür Bakanlığı'na bağlı olarak spordan sorumlu bakan yardımcılığı yapan Meimerakis, 2001'den günümüze kadar YDP Merkez Komite Sekreterliği görevi yaptı.
  Â
Evli ve iki çocuk babası olan Meimerakis, İngilizce biliyor.

Haberin Devamı

POLÄ°DORAS
  Â
Kamu Düzeni Bakanlığı'na getirilen Viron Polidoras (59), Atina Hukuk Fakültesi, Lahey Uluslararası Hukuk Fakültesi, Strazbourg İnsan Hakları Fakültesi ve Avusturya Uluslararası Ekonomi Akademisi'nde eğitim gördü.
  Â
Uzun siyasi yaşamı olan ve 1990-1992 yılları arasında hükümet sözcülüğü görevini yürüten ve 1993 yılında Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Polidoras, 1981 yılından bu yana milletvekili olarak görev yapıyor.
  Â
Polidoras, 1995 yılında Abdi İpekçi Barış ve Dostluk ödülüne layık görüldü.
  Â
Evli ve 3 çocuk babası olan Polidoras, İngilizce ve Fransızca biliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!