Yunan vekilden garip çıkış: F-35 yerine Türk füzesi alalım

Güncelleme Tarihi:

Yunan vekilden garip çıkış: F-35 yerine Türk füzesi alalım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 07:00

Yunanistan’da milliyetçi popülist “Yunan Çözümü” partisinin lideri Kiriakos Velopulos, ABD’den F-35 savaş uçakları yerine, Türkiye’den Kuzgun füzeleri satın alınmasını önerdi.

Haberin Devamı

“Alert” adlı televizyon kanalına konuşan Velopulos, F-35’lerin yeterince denenmediğini, faturanın ise 4 milyar doları bulacağını söyledi. Ardından “Uçakları bedava vermiyorlar, parasını ödeyeceğiz” diyerek, Kuzgun füzesinin tanıtıldığı bir fotokopiyi gösterdi ve bu silahları önerdi.

AKILLICA OLANI ALALIM

Velopulos, “Bu füze 100-200 bin dolara mal oluyor. F-35’lere vereceğimiz 4 milyar dolarla bir askeri üssü birkaç saniyede imha edebilecek güce sahip bu füzelerden 30 bin tane satın alabiliriz. Pahalı değil, akıllı silahlar almalıyız” dedi. Veropulos’un açıklamaları, Yunan medyasında geniş yankı uyandırdı. Son seçimde yüzde 4.5 oy alan Yunan Çözümü, 16 milletvekiline sahip. Daha önce elinde Hazreti İsa’nın yazdığı mektuplar bulunduğunu iddia etmişti.

Haberin Devamı

ANITKABİR’İ AKROPOLİS SANMIŞTI

Bazı küçük TV kanallarında “her derde deva” ilaçlar pazarlayan Velopulos, 2011’de Türk ressam Hatice Kumbaracı Gürsöz’ün “Ata’ya saygı” adlı tablosundaki Anıtkabir’i, Atina’daki Akropolis mabedi zannederek “Akropolis’in Türk bayrağı ve Atatürk siluetiyle resmedilmesi kabul edilmez” diye çıkışta bulunmuştu.         

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!