Yunan Savunma Bakanı: İbrahim Kalın ile görüşme iyi haber

Güncelleme Tarihi:

Yunan Savunma Bakanı: İbrahim Kalın ile görüşme iyi haber
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2022 07:00

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayiotopulos Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Yunan Başbakanı’nın diplomasi şefi Anna Maria Bura’nın Brüksel’de görüşmelerinin ‘iyi haber’ olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Panayiotopulos, haber sitesi Newsbomb’a demecinde, “Erdoğan ile Miçotakis’in danışmanlarının görüşmeleri iyi haber. Bu iletişim kanalının açılması, ileride belki de liderler arasındaki iletişimin tekrar kurulmasını sağlayabilir” dedi. Kalın ve Bura, geçen cuma günü Brüksel’de, Almanya Federal Şansölyelik Dış ve Güvenlik Politikası Danışmanı Jens Plötner ile birlikte görüşmüşlerdi.

‘ATEŞE KÖRÜKLE GİTMİYORUZ’

“Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile aramızdaki iletişim kanalı açık” diyen Panayiotopulos, “İki bakanın arasındaki iletişim, herhangi bir zamanda, muhtemel bir gerginliğin yumaşamasını sağlayabilir” diye konuştu. “Biz tüm muhtemel senaryolara karşı hazırlıklıyız” diye devam eden Bakan, Türkiye’de seçimler yaklaştıkça Atina’ya karşı saldırgan söylemlerin arttığını öne sürerek “Bizde de seçimler yaklaşıyor ancak ateşe körükle gitmek istemiyoruz. Bizim işimiz, Yunanistan’ı askeri açıdan güçlendirmek. Bu da belki Türkiye’yi sinirlendiriyor” dedi.

Haberin Devamı

S-300 TAKASI İHTİMAL DIŞI

Panayiotopulos, Mısır’ın Libya ile arasındaki deniz yetki sınırını tek taraflı olarak belirlemesinin, Kahire yönetiminin, Türkiye-Libya arasındaki anlaşmayı yasadışı sayıp tanımadığı anlamına geldiğini öne sürdü. Girit’e konuşlandırılan Rus yapımı S-300 füzelerinin Ukrayna’ya gönderilmelerine karşılık, ABD’den Patriot füzeleri verilmesine ilişkin senaryolar için de şöyle dedi: “Takas önerisi gelmedi. Üstelik S-300’lerin başka bir ülkeye verilebilmeleri için Rusya’nın onayı gerekiyor. Buna da pek ihtimal vermiyorum.”

 

BAKMADAN GEÇME!