Yunan polisi göçmenlerden milyonlarca Euro çalmış

Güncelleme Tarihi:

Yunan polisi göçmenlerden milyonlarca Euro çalmış
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2023 07:00

Yunan sınır güvenlik güçlerinin son 6 yılda geri püskürttükleri göçmenlerden milyonlarca Euro nakit para çaldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

İspanyol El Pais gazetesinin haberine göre uygulama önceki yıllarda nadiren yaşansa da 2022’den bu yana sistematik bir işlem haline geldi.

GERİ İTMEDEN ÖNCE SOYDULAR

Yunan medya kuruluşu Solomon ve El Pais son altı ayda, aralarında göçmenler, iltica sistemi ile ilişkili kurumlarda çalışanlar, avukatlar ve bölge sakinleri de olmak üzere onlarca kişiyle konuştu. Yaklaşık 20 bin göçmenin Türkiye’ye geri gönderildiği 2017 ila 2022 yılları arasında, Meriç Nehri bölgesinde gerçekleşen 317 farklı olayın ifadeleri karşılaştırmalı olarak incelendi. 2017’deki olayların yalnızca yüzde 11’inde, göçmenler, paralarının ellerinden alındığını bildirirken, 2022’de bu oran yüzde 92’ye çıktı.

Raporda, göçmenlerin Türkiye’ye geri itilmeden önce nakit para, cep telefonu, yüzük, küpe ve bilezik de dahil olmak üzere tüm eşyalarına el konulduğu ifade edildi. 2017’den beri göçmenlerden çalınan nakit paranın miktarının 2.2 ila 2.8 milyon Euro arasında olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!