‘Yunan olmaktan gurur duyuyorum’

Güncelleme Tarihi:

‘Yunan olmaktan  gurur duyuyorum’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 21:46

ABD Başkanlığını 20 Ocak 2017’de Barack Obama’dan devralmaya hazırlanan Donald Trump’ın Beyaz Saray Genel Sekreterliği’ne atadığı Reince Priebus (44) ile başstratejist olarak görevlendirdiği ultra muhafazakâr Steve Bannon (63) tartışma yaratmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

İYİ İLİŞKİLERİ VAR: Trump’ın Beyaz Saray’daki en önemli görevlerden birine Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Paul Ryan’a çok yakın olan Priebus’u atamasında Kongre’den çıkarmak istediği yasaları hızlandırmak istemesinin etkili olduğu yorumları yapıldı.  Cumhuriyetçi Parti’nin Trump’la kavgalı önde gelen isimleriyle iyi ilişkileri olan Priebus’un başka bir çarpıcı özelliği, Yunan kökenli olup bunu basına verdiği mülakatlarda öne çıkarması. Priebus iki yıl önce verdiği bir söyleşide de, “Yunan olmaktan gurur duyuyorum. Yunan olmak Tanrı’nın bir lütfu” demişti. Trump’ın ırkçı olmakla suçlanan  Bannon’u başstratejist olarak atamasının altında yatan en önemli sebebin ise tabanını oluşturan sistem karşıtlarını memnun etme çabası olduğu değerlendirildi. 

Haberin Devamı

DAMAT ETKİSİ: Trump’ın kabinesinde kimler olacağı tartışması sürerken, aylardır geçiş dönemi komitesi başkanı olarak çalışırken geçen hafta birden bire görevi Başkan Yardımcısı Mike Pence’e devrettiği açıklanan New Jersey Valisi Chris Christie’nin ayrılmasında ise Trump’ın damadı Jared Kushner’in etkili olduğu ortaya çıktı. Ivanka Trump ile evli olan ve New York’un en büyük emlak zenginlerinden biri olan Kushner’in babası, 2004’te o dönem New Jersey Başsavcısı olan Christie tarafından kovuşturmaya uğramış, yargılanmıştı.  

 

BAKMADAN GEÇME!