Yunan genelkurmay başkanı resmen milletvekili adayı

Güncelleme Tarihi:

Yunan genelkurmay başkanı resmen milletvekili adayı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2007 00:00

Yunanistan’da Genelkurmay Başkanı Amiral Panayotis Hinofotis, 16 Eylül’de yapılacak erken seçimlerde iktidar partisi Yeni Demokrasi’nin (ND) listesinden milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.

Amiral Hinofotis, gazetelerde, "Gemiyi terketti" başlıklarıyla eleştirildi. Pasok ve Sol Koalisyon partileri, Hinofotis’in aktif asker iken milletvekili adayı olmasının kabul edilemez saydıklarını açıklarken, emekli generaller de genelkurmay başkanı aleyhinde açıklamalar yaptılar. Genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt ile iki buçuk yıllık görev süresi içinde iyi bir dostluk kuran Hinofotis, faal görevde iken siyasete atılan ilk Yunan genelkurmay başkanı oldu. ND’nin seçimleri kazanması halinde Hinofotis’in savunma bakan yardımcılığına atanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yunanistan’da daha önce emekli genelkurmay başkanları siyasete girmişlerdi. Genelkurmay başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Dimitrios Grapsas atandı. Korgeneral Dimitrios Vulgaris ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirildi.

Yunan listesinde Erdoğan ismi

YUNANİSTAN Başbakanı Kostas Karamanlis, 16 Eylül’de yapılacak erken seçimler için lideri olduğu Yeni Demokrasi (ND) partisinin milletvekili adayı listesinde "Erdoğan"a yer verdi. ND’nin listesinde, Gümülcine’de geçen dönem de seçilen İlhan Ahmet’ten başka, daha önce Susurköy belediye başkanlığı yapan mimar Erdoğan Sait de yer aldı. Bu durum Yunan basınında "Karamanlis’in listesinde bir Erdoğan" başlığıyla duyuruldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!