Yine Urfalı Muhittin

Güncelleme Tarihi:

Yine Urfalı Muhittin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2006 00:00

Paris’teki varoş isyanının baş kahramanı Muhittin Altun yine gündemde. Montfermeil’de 10 aracın yakıldığı önceki gece gençlerle polis arasında meydana gelen çatışmaların ardından Muhittin gözaltına alındı. Geçen yılki olaylar, Muhittin’in polisten kaçarken birlikte trafoya sığındığı iki arkadaşının ölümü üzerine patlak vermişti ve dün trafoda tatbikat yapılacaktı. "Suçsuzum" diyen Muhittin, dün serbest bırakıldı.

FRANSA’nın başkenti Paris’te yeniden alevlenen varoş olaylarında, altı ay önceki isyanın baş kahramanlarından Urfalı Muhittin Altun (18) yine sahneye çıktı. Geçtiğimiz Kasım ayında varoş ayaklanmasını tetikleyen, Paris banliyölerinden Clichy-Sous-Bois’da polisin kimlik kontrolü korkusuyla yüksek gerilim trafosuna sığınınca elektrik çarpması sonucu iki arkadaşı ölen, kendisi de ağır yaralanan Urfalı Muhittin önceki gece Montfermeil’de çıkan olayların ardından göz altına alındı. On aracın yakıldığı ve gençlerin polisle çatıştığı olaylarda Muhittin ile birlikte dört kişi daha göz altına alındı.

Güvenlik birimleri olayların yeniden başladığı Montfermeil ve Clicy-Sous-Bois’da bir kimlik kontrolü sonrası geçlerin karakola ve Belediye Başkanı’nın ofisine taşlarla saldırdıktan sonra araçları ateşe vermeye başladıklarını açıklarken, bölgeye ancak helikopterler eşliğinde takviye kuvvet gönderildikten sonra olayların kontrol altına alınabildiğini bildirdi. Güvenlik birimleri gözaltına alınanlar arasında Muhittin Altun’un da olduğunu ve bir polis aracına taş atarken
/images/100/0x0/55eb0a28f018fbb8f8a7158f
yakalandığını ifade etti.

Dün serbest bırakılan Muhittin, polise taş attığı yolundaki suçlamaları reddederek, "Evimin önünde yok yere gözaltına alındım. Suçsuzdum"dedi. Avukatı Jean-Pierre Mignard da, polisin iddialarını sert bir şekilde reddetti ve "Bu olayın, trafoda yapılacak tatbikattan bir gün önceye denk gelmesinden ötürü şaşkınlık içindeyiz" diye konuştu.

Geçen yıl 27 Ekim akşamı Clichy-Sous-Bois’da başlayan araç yakma olayları öncesi polisten kaçarken trafoya sığınınca elektrik çarpması sonucu ölen Kuzey Afrikalı Zyed Bena (17) ve Bouna Traore’nin (15) yanında bulunan Muhittin Altun ağır yaralanmış uzun süne hastanede tedavi görmüştü. Üç haftadan fazla süren olaylarda toplam 9 bin 800 araç yakılmıştı.

Baba Altun: Zencilerle çıkıyor, sözümü dinlemiyor

MUHİTTİN
’in babası Hüseyin Altun Hürriyet’e şöyle konuştu: "18 yaşına bastı, şimdi zencilerle çalışıyor ve onlarla çıkıyor, uyarıyorum ama beni, annesini dinlemiyor, ben artık büyüdüm bana karışamazsınız diyor. Bazı geceler eve bile gelmemeye başladı. Gözaltına alındığını duyunca biz de şaşırdık. Halbuki bugün (dün) yaralandığı yüksek gerilim trafosunda avukatının da katılımıyla tatbikat yapılacaktı. Fakat yapacak bir şey yok, bir şey yaptıysa cezasını çeker. İnanın daha fazla söyleyecek bir şeyim yok."

Muhittin Altun’un ailesi, 1988’de Urfa, Halfeti Yukarıgöklü köyünden gelerek Fransa’ya yerleşmiş. Anne Güler Altun aile birleşmesi çerçevesinde 5 yıl kadar önce Paris’e gelmiş. Ailenin Muhittin dışında, Fatma, Gurbet ile Hasret adlı ikizleri ile 13 aylık Müslüm adında bir bebekleri var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!