Yine o adam

Güncelleme Tarihi:

Yine o adam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Parlamentosu'nda İsmail Cem'e saldıran DHKP-C militanı Baha Kimyongör, bu kez de Brüksel'de Türk Büyükelçiliği önündeki gösteride ön plana çıktı.

BELÇİKA’nın başkenti Brüksel'deki Türk Büyükelçilik binası önünde toplanan DHKP-C militanları, cezaevi operasyonlarını sloganlar atarak protesto ettiler. Ellerinde orak-çekiçli bayraklarla dün Türk Büyükelçilik binası önüne gelenler arasında, Dışişleri Bakanı İsmail Cem'e saldırı girişiminde bulunan Baha Kimyongör, Deniz Demirkapı ve Özdemir Sabancı cinayeti sanığı Fehriye Erdal'ın avukatı Jean Foreman ile Belçika İşçi Partisi yetkilileri de vardı.

Tehdit yağdırdılar

‘‘Katil devlet, katil Ecevit’’, ‘‘Faşist devlet’’, ‘‘Devlet hesap verecek’’, ‘‘Bu iş burada bitmeyecek’’, ‘‘Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz’’ gibi çeşitli sloganlar atan militanlar, bir açıklama yaparak, Türkiye'deki hapishanelere müdahaleyi kınadıklarını söylediler. Yaklaşık bir saat süren eylem sonrası DHKP-C'nin Brüksel merkezinde basın toplantısı yapan militanlar, F tipi cezaevlerine karşı talepleri yerine getirilene kadar mücadeleyi sürdü-receklerini açıkladılar.

Yine o kadın

İSTANBUL'daki protesto eylemlerinde o hep ön planda. İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Avukat Eren Keskin, cezaevlerinde yapılan müdahalede de ortaya çıktı. Operasyonun devam ettiği sırada Bayrampaşa Cezaevi'ne giderek görüşmelerde bulunmak isteyen, arabuluculuk teklif eden Keskin ve yanındaki avukatların talepleri kabul edilmedi. Bunun üzerine cezaevi kapısından ayrılarak basın açıklaması yapmak isteyen Keskin ve yanındakiler polis tarafından gözaltına alındı.

Avrupa'da gösteriler

ALMANYA'nın Berlin, Frankfurt, Köln ve Hamburg kentlerinde bazı gruplar, Türkiye'de cezaevlerine yapılan baskınları çeşitli eylemlerle protesto ettiler. Berlin Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup, Türkiye aleyhine slogan atarak, ‘‘cezaevlerinde yaşanan vahşetin’’ durdurulmasını istedi.

HAMBURG Başkonsolosluğu'nun önünde toplanan 50 kadar sol örgüt üyesi, cezaevlerine yapılan baskınları protesto ettiklerini belirten sloganlar attı. Bazı militanlar da Frankfurt'daki SPD parti binası ve Köln'deki Birlik 90/Yeşiller Partisi merkezini işgal etti.

PARİS'teki İş Bankası şubesi de sol görüşlü göstericiler tarafından işgal edildi. Geniş güvenlik önlemi alan polis göstericilerin herhangi bir olay çıkarmasına izin vermedi.

HOLLANDA'nın Rotterdam kentinde, yasadışı sol örgütlere mensup 15 kişilik bir grup Garanti Bankası şubesini işgal etti. Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, yaklaşık bir saat süren işgalden sonra kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!