Yeşil saha kana bulandı! 125 ölü 323 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Yeşil saha kana bulandı 125 ölü 323 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2022 07:00

Endonezya’da ev sahibi takım karşılaşmayı 3-2 kaybedince binlerce öfkeli taraftar sahaya girdi. Çıkan olaylarda Arema futbol kulübünün 125 taraftarı hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Arema ve Persebaya Surabaya futbol takımları arasında Kanjuruhan Stadyumu’nda yapılan karşılaşma, spor tarihinin en kanlı facialarından biriyle sonuçlandı. Arema taraftarları, takımları 3-2 yenilince sahaya girdi. Polis, “isyancılar” olarak nitelediği kalabalığı sahadan çıkarmak için
güç kullanınca 125 kişi öldü, en az 323 kişi de yaralandı.

Ölümlerin arbedeye bağlı yaralanmaların yanı sıra, polisin çok yoğun gaz kullanımı kaynaklı olduğu belirtildi. Taraftarlar, polisin gaz kullanımına tepki gösterdi. Uluslararası Af Örgütü de polisin göz yaşartıcı gaz kullanımının incelenmesi çağrısında bulundu. Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo olayla ilgili soruşturma başlatılması talimatı verirken, stat güvenliğinin de gözden geçirileceği açıklandı. Bu arada ülkede futbol ligi süresiz askıya alındı.

Haberin Devamı

SAHAYA 3 BİN KİŞİ GİRDİ

Yerel televizyona konuşan bir hastane yöneticisi, kurbanlardan birinin 5 yaşında olduğunu açıkladı. Hayatını kaybedenlerden kaçının çocuk olduğu henüz bilinmiyor. Olaylı maç sırasında 42 bin kişi kapasiteli stadyum tamamen doluydu. Polis, sahaya yaklaşık 3 bin kişinin girdiğini açıkladı. Arbede sırasında yeşil saha üzerinde polis araçları devrildi, toplam 13 araç hasar gördü. Rakip iki takım taraftarı arasında geçmişte şiddet olayları yaşandığı için, Persebaya Surabaya taraftarları stada alınmamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!