Yer aynı poz aynı

Güncelleme Tarihi:

Yer aynı poz aynı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD başkanlarının dinlenme beldesi olan Camp David'i tarihe geçiren olay 1978'de yaşandı. Dönemin ABD Başkanı Jimmy Carter'ın arabulucu olduğu maraton görüşmeler sonunda, 17 Eylül günü Arap-İsrail barış anlaşmasına imza atıldı. Bu tarihi belgeye imza koyan liderler, Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat ve İsrail Başbakanı Menahem Begin, o yıl Nobel Barış Ödülü'nü aldılar. Ancak Sedat aşırı dincilerin suikastine kurban gitti, barış anlaşmasını hayatıyla ödedi.

Aradan 22 yıl geçti, gözler yine Camp David'e çevrildi. Ve gizli zirveden gelen fotoğraflar yine aynı. Carter rolünü bu kez ABD Başkanı Bill Clinton oynuyor. Carter'ın Sedat'la rahat bir pozda görüşürken tespit edilen görüntüsüyle, Clinton'ın Barak'la sohbeti ne kadar birbirine benziyor. Amerikalı başkanların bacak bacak üstüne atışları bile aynı.

ABD Başkanı Clinton şu anda Japonya'daki G-8 zirvesinde. Filistin lideri Yaser Arafat ile İsrail Başbakanı Ehud Barak ise Camp David sınırları içinde ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'a emanet. Clinton dönene kadar bir yere kıpırdamak yok!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!