Yeni Zelanda ve Endonezya'da deprem

Güncelleme Tarihi:

Yeni Zelanda ve Endonezyada deprem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2006 09:31

Yeni Zelanda'ya bağlı Kermadec Adaları'nda, Richter ölçeğine göre 6.5 ve 5.2 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi. Endonezya'nın doğudaki adası Talaud da 6.4'le sallandı.

Haberin Devamı

Yeni Zelanda Jeolojik Bilimler Kuruluşu (GNS) tarafından yapılan açıklamada, dün yerel saatle 01.21'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğündeki ilk depremin merkez üssünün Kermadec Adaları zincirine bağlı Raoul Adası'nın 110 kilometre doğusu olduğu belirtildi.

Açıklamada yerel saatle 02.05'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki 2. depremin merkez üssünün Raoul Adası'nın 100 kilometre doğu-güney-doğusu olduğu ve her iki depremin de yerin 10 kilometre altında meydana geldiği kaydedildi.

Depremde can kaybı veya hasar meydana geldiğine ilişkin henüz bir açıklamada bulunulmadı.

ENDONEZYA 6.4'LE SALLANDI

Endonezya'nın doğudaki adası Talaud'da da Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Başkent Cakarta'daki deprem merkezinden yetkililer, günün ilk saatlerinde meydana gelen depremin merkez üssünün, Talaud Adası'nın 42 kilometre batısında, yerin 33 kilometre altında olduğunu söylediler.

Yetkililer, depremde can kaybı veya hasar meydana geldiğine ilişkin bir bilginin henüz kendilerine ulaşmadığını kaydettiler.

Haberin Devamı

Tayvan 6.4'le sallandı

TAYVAN'da meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.4 şiddetindeki deprem korku yarattı. Ölen ya da yaralanın olmadığı depremde, maddi hasar oluştu.

Merkez üssü Taitung Kenti'ne bağlı Binan Kasabası olan deprem, saat 18.02'de meydana geldi. Ada'nın büyük bölümünde hissedilen 6.4 şiddetindeki depremden sonra iki de artçı sarsıntı oldu. Depremde ölen ya da yaralanan olmazken, küçük çapta maddi hasar meydana geldi.

Tayvan'da 1999'un Eylül ayında 7.6 şiddetinde gerçekleşen depremde, 24 bin fazla insan ölmüş ve 50 binden fazla bina da hasar görmüştü.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!