Yediği yumruk hafif çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yediği yumruk hafif çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2010 00:00

İtalya’nın Milano kentinde 13 Aralık’ta saldırıya uğrayan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin aldığı darbenin “o kadar da ağır olmadığı” ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İki dişi kırılan, dudağı patlayan ve gözünün altı yaralanan Berlusconi’yi inceleyen bilirkişi heyeti, sağlık muayenesi sonucunda, dayağın ilk rapora göre daha hafif olduğunu belirledi.

Kaldırıldığı San Raffaele Hastanesi’nde, kendi özel doktoru Alberto Zangrillo tarafından tedavi altına alınan Başbakan için 90 günlük rapor verilmişti. Ancak soruşturmayı yürüten Milano Savcısı Cristina Di Censo, saldırgan Massimo Tartaglia’ya verilecek cezayı saptamak için Berlusconi’nin bilirkişiye muayene olup yeni bir rapor düzenlenmesini istedi.

Rapor 90’dan 24 güne düştü
25 Ocak’ta üç uzman doktor tarafından muayene edilen Berlusconi’nin yüzüne Duomo Katedrali sembolü heykelcikle aldığı darbenin sanılandan hafif olduğu belirlenerek kendisine 24 günlük resmi rapor verildi. İtalyan yasalarına göre bu tür saldırılarda alınan darbe için 25 günden fazla rapor verilmesiyle suç iki misline çıkıyor. Savcı Di Censo yeni bilirkişi raporunun göz önünde tutarak saldırgan Massimo Tartaglia için 3 ila 6 yıl arasında hapis cezası yerine 3 ay ila 3 yıl arasında ceza verilmesini talep edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!