Yarı insan yarı inek

Güncelleme Tarihi:

Yarı insan yarı inek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2008 00:00

İngiliz bilim adamları, genetik özellikleri silinmiş boş inek yumurtalarına, insan DNA’sı ekleyerek ürettikleri embriyonlar sayesinde Parkinson ve diyabet gibi hastalıklara karşı güçlü kök hücre modelleri üretildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

İngiliz bilim adamları, insan ve inek genlerinin karışımı olan bir embriyon üretti. Newcastle Üniversitesi araştırmacılarının önceki gün yaptığı açıklamada, genetik özellikleri silinmiş boş inek yumurtalarına insan DNA’sı eklenerek üretilen embriyolar sayesinde Parkinson ve diyabet gibi hastalıklara karşı güçlü kök hücre modelleri üretildiği bildirildi.

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de 25 Mart’ta ilk sunumu yapılan araştırma sonuçları birkaç ay içinde yayınlanınca, İngiliz laboratuvarlarında üç gün canlı tutulan insan-hayvan melezi ilk embriyon tartışma yarattı. İngiliz İşçi Partisi’nin, "İnsan Doğurganlığı ve Embriyoloji Yasası"nı parlamentodan geçirmeye çalıştığı bugünlerde, muhafazakár cephenin muhalefeti sertleşiyor. Yasaya göre, melez embriyoların 14 gün içinde yok edilmesi şart.

Vatikan "Frankenstein" göndermesi yaptığı benzer deneylerin serbest bırakılmasını, hatta teşvik edilmesini sağlayacak yasaya şiddetle karşı çıkıyor. Hayat kurtarıcı sonuçları olabilecek araştırmalara, dinsel değil, etik ve hukuki gerekçeler öne sürerek karşı çıkanlar da var.

Haberin Devamı

Yarı insan yarı inek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!