Yangın Yunanistan’ın F-16 cephaneliğini eritti

Güncelleme Tarihi:

Yangın Yunanistan’ın F-16 cephaneliğini eritti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2023 07:00

Yunanistan’ın orta kesimlerindeki Volos şehrine 18 km mesafedeki ormanlık alandaki yangınlar, cephaneliğe sıçradı.

Haberin Devamı

Yunan Hava Kuvvetleri’ne ait cephanelikteki şiddetli patlamalar, yakınlardaki Nea Aghialos hava üssünü alarm durumuna geçirdi. 70 adet F-16 savaş uçağının konuşlu bulunduğu ülkenin ikinci büyük hava üssündeki jetler, tedbir amaçlı 70 km uzaktaki Larisa hava üssüne sevk edildi.

GÜVENLİK KORDONU KURULDU

Cephanelikteki patlamaların yarattığı şok dalgaları yüzünden 2 km ötedeki kasabada çok sayıda ev, dükkan ve aracın camları kırıldı. Civardaki yerleşimlerde bulunan yaklaşık 1000 kişi deniz ve karayolu ile Volos şehrine tahliye edildi. Cephanelikten çevreye saçılan patlayıcı madde atıkları olabileceği endişesiyle 3 km’lik alan güvenlik kordonu içine alındı. Yunan medyasına göre yanan cephanelikte F-16 uçaklarında kullanılan bombalar ve füzeler bulunuyordu.

Haberin Devamı

RODOS’TA ZEYTİNLER KÜL OLDU

Yunanistan’da Rodos Adası’ndaki yangın ise 10’uncu günde kontrol altına alınabildi. Yaklaşık 200 bin dönüm, yani adanın yüzde 10’u küle dönerken, her yıl 4 milyon turistin ziyaret ettiği gözde tatil beldesinde en az 70 otelin alevlerden zarar gördüğü belirtildi. Tahminlere göre, Rodos’ta 50 bin zeytin ağacı yandı, en az 2500 hayvan telef oldu. Hasar gören ev sayısı da 46 olarak hesaplandı. Bu arada İklim Değişikliği ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias, Yunanistan’da yılda ortalama 500 bin dönüm arazinin yandığını, buna karşın ülke çapındaki son yangınlarda toplam 400 bin dönüm arazinin kül olduğunu söyledi. Bakan Kikilias, geçen 10 günde 667 yangının çıktığı bilgisini verdi.

Yangın Yunanistan’ın F-16 cephaneliğini eritti

TATİLCİ BAKAN İSTİFA ETTİ

- Yunanistan yangınlarla boğuşurken Ege’deki Patmos Adası’nda tatil yaptığı ortaya çıkan Kamu Düzeni Bakanı Niotis Mitarakis dün “özel nedenlerle” istifa ettiğini açıkladı. Patmos Adası’nda, teknede tatil yaptığı belirtien Mitarakis, perşembe gecesi Atina’ya döndü ve dün istifasını sundu. Bundan önce Başbakanlık, Patmos tatili için Mitarakis’den izahat istemişti. Mitarakis’in, Kamu Düzeni Bakanlığı sadece 32 gün sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!