Yanal dönemi resmen baÅŸladı

Güncelleme Tarihi:

Yanal dönemi resmen başladı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 26, 2004 14:15

Ersun Yanal kendisini resmen A Milli Takım'ın yeni 'patronu' yapan sözleşmeyi bugün imzaladı.

Haberin Devamı

Gençlerbiri Teknik Direktörü Ersun Yanal, bugün Polat Rennaisance Oteli'nde Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'un da hazır bulunduğu törenle, kendisini dört yıllığına milli takım teknik direktörü yapan sözleşmeyi imzaladı.

Yanal ile birlikte, yardımcısı Mesut Bakkal, antrenör Özcan Bizzati ve kaleci antrenörü Metin Bayındır da sözleÅŸme imzaladılar.Â

A Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal, milli takımda çalışmanın her Türk antrönörü için onur ve gurur olduğunu belirterek, kendisinin de bunu en iyi şekilde yerine getireceğini söyledi. Keyif veren bir milli takım oluşturmak istediklerini dile getiren Yanal, hep birlikte, Türk futbolunu dünya birinciliğine  taşımayı hedeflediklerini kaydetti.

Milli Takımı daha üst düzeylere taşımak için burada olduklarını dile getiren Yanal, "Herkese keyif veren, aynı duyguları birlikte yaşayacakları bir takım yaratmak ve bu takımı herkes tarafından kabul edilebilecek hale getirmek istiyoruz" dedi.

TÜRK EKOLÜ YARATACAĞIZ

Futbolcular arasında yaşlı-genç ayrımı yapmayacaklarını da ifade eden Ersun Yanal,   "Tüm oyuncularımızı kucaklayacağız. İhtiyar-genç ayrımı yok. Bütün oyuncular bizim." dedi. Türk Milli Takım ekolünü yaratmayı düşündüğünü belirten Ersun Yanal, şöyle devam etti:

"2006 bizim için çok önemli. Bu turnuvayı aslında Almanya'da yaşayan insanlarımızla biz düzenleyecğiz. O heyecanı şimdiden yaşıyorum. Oyuncularımıza da yaşatacağız. Dünya 3. olan takımımızın Brezilya'da altta kalan yanı yok, tam tersi onların üstüne çıkabilecekgücümüz olduğuna inanıyorum. Göreceğiz ki Türk milli takımının başaramayacağı, gidemeyeceği hiç bir yer yok. Avrupa şampiyonasından döndüğümüz bize çok önemli ders oldu, Türk oyuncusunun bu dersini iyi çalıştığını düşünüyorum. Avrupa'da bir ekol olmuş, ekolünü kabul ettirmiş bir sistem yaratmak için burdayız. Biz genciz, milli takım dagenç, bir çok genç de bunu bekliyor."

Türk milli takımına hizmet verenlere de teşekkür eden Yanal,  ÜmitMilli Takım Teknik Direktörü Raşit Çetiner ile milli takım antrönörleri Ünal Karaman ve Mehmet Kulaksızoğlu'yla ile ekip olarak çalışacaklarını kaydetti.

ULUSOY: YANAL HEDEFE ULAŞACAK GÜÇTE

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Yanal'a tam destek vererek, "Ersun Yanal ve ekibi, hedefimiz olan 2006 Dünya Şampiyonası Finalleri'ne katılmayı başaracak güçtedir" dedi.

Haberin Devamı
Bazı yazarların "Ersun Yanal'ın önü kapanacak, ekibiyle buraya gelmesi sağlanmayacak" şeklindeki düşüncelerini okuduklarını anlatan Ulusoy, şöyle devam etti:

"Ersun hocanın yardımcılarıyla bu toplantıyı düzenleyerek, bunun kanıtını da göstermiş olduk. Ben o yazıyı yazanların, yarın ne yazacaklarını merak ediyorum. Bizler bir yola çıktık. Bizim yolumuz  Türk Milli Takımı'nı başarıdan başarıya koşturmak. Bizim yolumuz Milli Takımın 2006 Dünya Şampiyonası finallerine katılmasını sağlamak. Bu şampiyonayı evimizde gibi oynayacağız. Çünkü 3 milyona yakın Türk insanının yaşadığı Almanya'da olacak. Ben inanıyorum ki Ersun Yanal ve ekibi bunu başaracak güçtedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!