Yabancı askerler camide ateş açtı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Yabancı askerler camide ateş açtı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2009 15:47

Afganistan'ın güneyinde, yabancı askerlerin bir camide ateş açtığı iddialarının ardından ilk bilgilere göre bölgede yabancı asker olmadığı, Afgan yetkililerin konuyu yarın Polonyalılarla ele alacakları kaydedildi.

Gazni vilayetine bağlı Di Hudeyded köyünde meydana gelen olayın ardından bölgeye giden heyete başkanlık eden Vali Yardımcısı Kazım Allayar, caminin kapısına en az 2 kurşun isabet ettiğini, olayla ilgili başka bilgileri olmadığını söyledi.

Allayar, hükümet yetkililerinin, askerlerin böyle bir olaya karışıp karışmadıklarını saptamak üzere yarın Polonyalı güçlerle bir araya geleceklerini aktardı.
NATO'ya bağlı koalisyon güçlerinin sözcüsü ise ilk soruşturmaya göre bölgede böyle bir olay meydana geldiğine dair bir bilgi olmadığını, olayın ayrıntılı olarak araştırıldığını açıkladı.

Afganistan'daki NATO sözcüsü Chris Hall, dün söz konusu bölgede herhangi bir askeri gücün bulunduğuna inanmadıklarını kaydetti. Gazni'de dün meydana gelen olayı protesto etmek amacıyla bugün yaklaşık 500 Afgan gösterici yolları kapatıp polisle çatışmış, çıkan olaylarda 6 kişi yaralanmıştı.

Olaya tanıklık ettiğini belirten Abdülrahman adlı bir gösterici, dün Polonyalı askerlerin Di Hudeyded köyünde bir camide ateş açtıklarını gördüğünü, askerler binaya saldırdığında camide olduğunu öne sürdü. Abdülrahman, bir duvara kurşunların isabet ettiğini, olayda ölen ya da yaralanan bulunmadığını anlattı.

Gazni Emniyet Müdürü Muhammed Zaman da "Polonyalı askerlerin camiye girip girmediğini bilmiyoruz. Ancak, göstericiler bunu iddia ediyor" diye konuştu.
Daha önceki haberlerde, Amerikan askerlerinin camiye baskın düzenlediği, ibadet edenleri bir kenara toplayıp camideki Kuran-ı Kerimleri yırttığı iddia edilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!