Viyana'da "Türkiye manzaraları" fotoğraf yarışması

Güncelleme Tarihi:

Viyanada Türkiye manzaraları fotoğraf yarışması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2008 09:52

Avusturya'da, amatör fotoğrafçıların katıldığı “Türkiye'den Manzaralar” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenler açıklandı.

Avusturya Amatör Fotoğrafçı Dernekleri Birliği ile Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğinin ortaklaşa düzenlediği yarışmaya 80'i aşkın yarışmacı 400 civarında fotoğrafla katıldı.

Yarışma jürisinin değerlendirmesi sonucu, Klaus Wöhner, Pamukkale traverten teraslarını görüntülediği "Son ışık" adlı fotoğrafıyla birincilik ödülüne layık görüldü.

Robert Müller'in Göreme vadisini resimlediği "Sultan" adlı fotoğrafına ikincilik, Walter Ebenhöchwimmer'in İsak Paşa Sarayını gösteren "Sabah Işığı" adlı fotoğrafına üçüncülük ödülü verildi.

Ödül töreninde konuşan Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Selim Yenel, Türkiye konulu fotoğraf yarışmasının bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerini, bu yarışmanın artık geleneksel olduğunu söyledi.

Geçen yıl düzenlenen "Avusturya'da Türkiye İzleri" konulu yarışmada olduğu gibi bu yılki “Türkiye'den Manzaralar” konulu yarışmaya da amatör fotoğrafçıların büyük ilgi gösterdiğini anlatan Büyükelçi Yenel, 2009 yılı yarışması için konu önerisi beklediklerini kaydetti.

Yarışma birincisine Club Magic Life Sirene İmperial Otelde, ikinciye de Club Magic Life Marmaris Otelde birer haftalık tatil ödülü verildi. Ancak, "Son
ışık" adlı fotoğrafıyla birinci olan Wöhner ile "Sultan " adlı fotoğrafıyla ikinci olan Müller'e, Viyana dışından yarışmaya katıldıkları için, ödüllerinin postayla iletileceği bildirildi.

Üçüncü olan Ebenhöchwimmer'e Club Magic Life Bodrum İmperial Otelde bir haftalık tatil ödülü, Büyükelçi Yenel tarafından sunuldu.

Yarışmada, "Sonsuz Yollar" fotoğrafıyla Heiko Heil-Küffner ve "2 Mantar Başlık", "Pamukkale Traverten Terasları" ile "Çarşıda" adlı resimleriyle mansiyona layık görülen iki fotoğrafçıya da Türkiye hakkında çeşitli kitaplar verildi.

Söz konusu yarışmada dereceye giren fotoğrafların, bir süre Büyükelçilikte sergileneceği ve elçiliğin internet sitesinde yayımlanacağı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!