Ve dedikodulara son noktayı koydu...

Güncelleme Tarihi:

Ve dedikodulara son noktayı koydu...
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2015 12:39

Efsanevi devrimci lider Fidel Castro'nun, ABD tarafından serbest bırakılan beş Kübalı istihbarat elemanıyla çekilen fotoğrafı yayınlandı.

Haberin Devamı

Fidel Castro, cumartesi günü Havana'daki evinde ABD'nin serbest bıraktığı beş Kübalı istihbarat elemanıyla bir araya geldi. Böylece "Castro, Küba tarafından 'beş kahramanlar' olarak görülen istihbaratçılarla neden görüşmüyor" yönündeki spekülasyonlara da son verilmiş oldu.

CNN'nin haberine göre; son ajan, aralık ayında ABD Dışişleri Bakanlığı adına çalışan Alan Gross'un serbest bırakıldığı esir değiş-tokuşu kapsamında Küba'ya dönmüştü. Esir değiş-tokuşu, ABD'nin Küba'ya yönelik politikalarında değişikliğe gittiğini açıkladığı döneme denk geldi.

Ve dedikodulara son noktayı koydu...


'ONLAR BİZİM HALKIMIZ İÇİN ÇALIŞTI'

Buluşmanın fotoğraflarıysa Küba Komünist Partisi'nin resmi yayın organı Granma'da pazartesi günü yayımlandı. Fotoğraf'ta Castro'nun eşi Dalia Soto del Valle, yeğeni Alejandro Castro Espin (Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun oğlu) ile İçişleri Bakanlığı'ndan bir albay da yer aldı.

Ve dedikodulara son noktayı koydu...


Gazetedeki makalesinde, "Bu terör karşıtı kahramanlar hiçbir zaman ABD'ye zarar vermedi" yazan Castro, "Onlar, bizim halkımıza karşı terör eylemlerini engellemek için çalıştı" ifadesini kullandı. Yazısında spekülasyonlara da değinen Castro, "Onlarla görüşmek için aileleriyle biraz zaman geçirmelerine ve sağlık kontrolünden geçmelerine olanak tanımak istedim" yazdı.

Ve dedikodulara son noktayı koydu...


ESKİ SEVGİLİSİ VE ÇOCUĞUNUN ANNESİ...


Öte yandan Küba'nın efsanevi devrimci lideri Fidel Castro'nun eski sevgilisi Natalia Revuelta, 89 yaşında Havana'da hayatını kaybetti.
Ve dedikodulara son noktayı koydu...

Revuelta, Castro'nun dikkatini 1952 yılında henüz genç bir devrimciyken çekti. Efsane lider, sonradan gönül ilişkisi yaşayacağı Revuelta'nın evini devrimin planlandığı toplantılar için kullanıyordu.

Devrim ateşinin yakıldığı yıllarda Küba'nın en güzel kadınlarından biri olan Revuelta, banka hesabındaki tüm paraları ve mücevherlerini Castro'ya vererek ayaklanmayı desteklemişti.

Hiç evlenmeyen çiftin ilişkilerinden çocukları Alina Fernandez (sağda) dünyaya geldi.

Sonraki yıllarda babasının liderliğindeki rejimin en sert muhaliflerinden biri olan Alina, İspanyol turist kılığında Küba'yı terk ederek ABD'ye kaçmıştı. Alina, yıllar sonra geçen ağustos ayında annesinin rahatsızlığı nedeniyle Havana'ya döndü.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!