Vatikan'da birlik beraberlik

Güncelleme Tarihi:

Vatikanda birlik beraberlik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2008 16:56

Roma Katolik Kilisesinin lideri Papa 16. Benediktus, bugün Vatikan'da Fener Rum Patriği Bartholomeos'la görüştü.

Haberin Devamı

İşte görüşmeden fotoğraflar

16. Benediktus, "Ekümenik Konstantinopolis Patriği" olarak nitelediği Bartholomeos'u kabulü sırasında yaptığı konuşmada Katolik ve Ortodoks kiliseleri arasındaki ilişkilere de değinerek, "Rabbin buyruklarına itaat konusunda tam bir birlik içinde olma umudumuzda artış var" dedi.

İki dini lider arasındaki görüşme, Hristiyanlığın şekillenmesinde kilit rol oynayan, "Tarsuslu Pavlus" olarak da bilinen Aziz Paul'ün doğumunun ikinci bin yılını kutlamak amacıyla Vatikan tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde yapıldı.

16. Benediktus, Aziz Pavlus'un doğuşunun her iki kilise tarafından bir dizi etkinlikle kutlanacağına işaret ederek, "Bu mutlu tesadüf de Hristiyanlıktaki ortak kökenlerimizin, duygularımız ve dinsel etkinliklerimiz arasındaki uyumun göstergesi konumundadır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmasında, "parçalanmışlık ve çatışma" halindeki bugünün dünyasının güven ve barışa gereksinimi bulunduğuna da işaret eden Papa, "hakikatin varlığını dahi kuşkuyla karşılayan hedonist ve rölativist kültürün" insanların doğru yolu bulmalarının önündeki en büyük engel olduğunu ileri sürdü.

Papa 16. Benediktus, Aziz Pavlus'un yaşadığı dönemde çeşitli Hristiyan cemaatleri arasındaki görüş ayrılıklarını gidermeye çalıştığını anımsatmasının ardından ise, görüş ayrılıklarını gidermenin bugünün Hristiyan kiliseleri arasında en önemli meselelerden biri olduğuna dikkati çekti.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Katoliklik dışındaki Hristiyan gruplarının temsilcileriyle birlikte, Roma Katolik Kilisesinin Pavlus yılının başlangıcı vesilesiyle bu akşam Roma'da San Paolo Fuori Le Mura Bazilikasında Papa 16. Benediktus önderliğinde düzenlenecek dini merasime de iştirak edecek.

Vatikan, açılışı bugün yapılacak olan Pavlus yılı vesilesiyle, 12 aylık süreçte Aziz Pavlus'un muhtelif etkinliklerle anılmasını hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!