Uzun ömrün sırrı Maria’da

Güncelleme Tarihi:

Uzun ömrün sırrı Maria’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 07:00

Bilim insanları, uzun ömrün sırlarını anlayabilmek için hali hazırda dünyanın en yaşlı insanı olan 116 yaşındaki İspanyol Maria Branyas’tan kan, tükürük ve idrar örneği alarak genetik araştırma başlattı.

Haberin Devamı

Yürüme ve duyma zorluğu dışında herhangi bir sağlık sorunu olmayan Branyas, 4 Mart 1907’de ABD’nin San Francisco kentinde dünyaya gelmiş. Çocukluk yaşlarında ailesiyle İspanya’ya göç eden Branyan, Gerona’da bir bakım evinde kalıyor. İspanyol gribini yenen, İspanya iç savaşına tanık olan, COVID-19’u atlatan Branyas, sağlık durumu ve hafızasındaki keskinlikle bilim insanlarını şaşırtıyor. Branyas daha önceki bir açıklamasında ‘her gün yoğurt yediğini’ ve ‘aşırılıklardan’ kaçındığını söylemişti.

CİDDİ BİR HASTALIĞI YOK

Herhangi ciddi bir hastalık ya da operasyon geçirmediğini belirten yaşlı kadın, uzun yaşamın sırlarını soranlara yanıt vermişti: “Düzen, huzur, aile ve arkadaşlarla iyi ilişkiler, doğayla temas, duygusal istikrar, bolca iyimserlik ve zehirli insanlardan uzak durmak.” Ancak doktorlar İspanyol kadının genetik olarak da şanslı olduğunu düşünüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!