UND: ABD yükü taşımama kararı aldık

Güncelleme Tarihi:

UND: ABD yükü taşımama kararı aldık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2004 01:42

IRAK’ta istikrarın bir türlü sağlanamadığını belirten Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Cahit Soysal, güvenlik endişesi nedeniyle ABD birliklerine ait yüklerin taşınmasını durdurma kararı aldıklarını söyledi. Şu anda Iraklı direnişçilerin elinde 2 Türk şoförün bulunduğunu bildiren Soysal, kararın ardından Türk şoförlerin serbest bırakılmasını beklediklerini vurgulayarak şunları söyledi: ‘Ama kararı yalnız ona bağlamak da doğru değil. Ne zamandan beri böyle bir sıkıntı vardı. Daha önce de Türk şoförler kaçırıldı. Irak’ta istikrarın sağlanamadığını görünce bu kararı aldık. Ayrıca saldırılar da var. Saldırıya uğrayan araç sayımızı 100’lerle ifade edemeyiz.’

ULUSOY:KARARA UYMAYIZ

RO-RO Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği (RODER) Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy, UND’nin kararının nakliyeciler arasında infial yarattığını kaydederek, ‘Bu karara uymayacağız’ dedi. Ulusoy, ‘UND’nin böyle bir karar almaya yetkisi de, hakkı da yok. Böyle bir kararı ancak hükümet verebilir. Tabii ki bu karara uymayacağız. Nakliyeci arkadaşların hiçbirinin uyacağını da sanmıyorum. Mersin’deki nakliyeciler de buna karşı. 50 bine yakın kamyon ve şoför var çalışan. Bunların geçim kaynağı, Irak kapısıdır’ dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, ‘Ne Türk ihracatçısının, üreticisinin ne de nakliyecisinin ‘ben burada oynamıyorum’ deme gibi bir lüksü yok’ dedi.

ABD KINADI

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak’ta kaçırılan bir Türk rehinenin öldürülmesini kınadı. Dışişleri sözcüsü Adam Ereli, Türk şoförünün öldürülmesini ‘alçakça ve barbarca’ bir eylem olarak niteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!