Ülkemizde ayrımcılık sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Ülkemizde ayrımcılık sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 00:00

Siyahilerin hakları için mücadele eden NAACP’nin 100’üncü kurultayında konuşan ABD’nin ilk siyahi başkanı Barack Obama, ABD’de ırkçı bariyerlerin varlığını sürdürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Obama, “Yanılgıya düşmeyin: Ayrımcılığın acısı Amerika’da hâlâ kendini hissettiyor. Afrika kökenli Amerikalı kadına, aynı işi yapan diğerlerinden daha az para veriliyor. Müslüman Amerikalılar, ibadet için diz çöktüklerinde kuşkuyla karşılanıyor. Gay kardeşlerimiz alay konusu oluyor, saldırıya uğruyorlar, haklardan mahrum ediliyorlar” dedi.

Sadece basketçi ve rap’çi olmasınlar

Siyahların, başarılı olmak için düşünce yapısını değiştirmesi gerektiğini belirten Obama,  “Kaderiniz kendi elinizde” dedi.  Kansaslı beyaz bir anne ile Kenyalı siyahi bir babanın oğlu olan Obama, anne-babalardan çocuklarının geleceği için daha aktif bir rol oynamalarını istedi. Obama, “Çocuklarımıza okulda iyi olmalarını söyleyip, evde gereken desteği vermezsek olmaz. Biz de sorumluluklarımızı bilmeliyiz. Sadece LeBron (basketçi) ya da Lil Wayne (rap’çi) gençlerimize esin kaynağı olamaz. Sadece basketçi ve rap’çileri değil, bilim adamlarını, mühendisleri, doktor ve öğretmenleri de örnek almalarını istiyorum. ABD Başkanı olmayı hayal etmelerini istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kadın pilottan veda

ABD’de başkanlık helikopteri Marine One’a pilotluk yapan ilk kadın olan Binbaşı Jennifer Grieves, tayini başka yere çıktığı için önceki gün son kez ABD Başkanı Barack Obama’yı uçurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!