Ukrayna’nın 6 bölgesine saldırı

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna’nın 6 bölgesine saldırı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2024 13:32

Ukrayna’nın Kiev dahil 6 bölgesine Rusya tarafından yapılan saldırılarda 3 kişi hayatını kaybederken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) Genel Direktörü Rafael Grossi ile Kiev’de bir araya geldi.

Haberin Devamı

Ukrayna’nın altı bölgesine bugün Rusya tarafından füze ve İHA saldırısı düzenlendi. Ukrayna Devlet Acil Hizmetler (DSNS) tarafından bugün yapılan açıklamada Kiev ve bölgesi, Mkiolayiv, Harkiv, Dnipropetrovsk ve Lviv bölgesi olmak üzere yerleşim yerlerine isabet eden füze ve İHA saldırısında ölü ve yaralılar olduğu belirtildi.

Ekiplerin yerleşim yerlerinde kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilerek yaralı sayısı hakkında henüz bilgi verilmedi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski Mikolayiv’de bir kişinin ve Kiev’de iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

KİEV'DE KRİTİK ZİRVE

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) Genel Direktörü Rafael Grossi ile Kiev’de bir araya geldi. Görüşmede, Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki riskler ele alındı.

Ukrayna’nın 6 bölgesine saldırı

IAEA Genel Direktörü Grossi, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de dün Zelenski ile bir araya geldi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, görüşmede Zaporijya Nükleer Santrali konusunda devam eden risk ve tehlikelerin konuşulduğu belirtildi. Zelenski, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Zaporijya Nükleer Santrali’nde bir nükleer kazayı önlemenin tek yolu santralin tamamen askerden arındırılması, işgalden kurtarılması ve Ukrayna'nın santralin kontrolünü yeniden ele almasıdır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Zelenski ayrıca Ukrayna Barış Formülü’ne verdiği destek için Grossi’ye teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!