Ukrayna'da 'Darth Vader' da cumhurbaşkanı adayı

Güncelleme Tarihi:

Ukraynada Darth Vader da cumhurbaşkanı adayı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2014 00:21

Ukrayna'da 25 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin şüphesiz en renkli adayı, Ukrayna İnternet Partisi'nden (UIP) 'Darth Vader'.

Haberin Devamı

2010 yılında kurulan partinin Kiev'de düzenlediği kurultayda konuşan UIP lideri Dimitri Golubov, "Adayımız, parti içindeki oylamadan ezici bir üstünlükle galip çıkan, yoldaş Vader' dedi.

"Star Wars" (Yıldız Savaşları) serisinin karakterlerinden 'Darth Vader'ın, UIP'nin resmi adayı olduğunu açıklayan Golubov geçmişte, internet üzerinden kredi kartı dolandırıcılığı yapan bir çeteye liderlik ettiği gerekçesiyle hapis yatmıştı.

Kürsüde yaptığı konuşmada "Tek başıma, bir cumhuriyetten imparatorluk yaratabilirim. eski zaferimizi yeniden kazandırıp, kaybettiğimiz topraklarımızı ve bu ülkenin gururunu geri getirebilirim" diyen 'Darth Vader'ın yanında "Chewbacca" karakterinin kostümleri içindeki bir aktivist ile "Stormtrooper" olarak bilinen 'imparatorluk askerleri' de hazır bulundu.

Haberin Devamı

Gerçek kimliği açıklanmayan 'Darth vader', Ukrayna'da eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in devrildiği gösteriler sırasında sık sık Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda boy gösteriyordu.

Ukraynada Darth Vader da cumhurbaşkanı adayı

500 BİN TL ÖDENDİ

Partiden yapılan açıklamada, 'Darth Vader'ın adaylığı için gerekli 2.5 milyon grivnalık (Yaklaşık 500 bin TL) ödemenin yapıldığı duyuruldu.

Ukrayna İnternet Partisi'nin vaatleri arasında; Ukrayna'da elektronik hükümet kurulması, dijital medyaya geçiş ve tüm vatandaşlara ücretsiz bilgisayar eğitimi gibi projeler bulunuyor. Partinin iddiasına göre, 'Darth Vader' 2012'deki genel seçimlerde oyların yüzde üçünü aldı ancak bağımsız adaylar yasalarca tanınmadığı için bu başarısı resmiyet kazanmadı.

Ukrayna'da dün, Rusya yanlısı Yanukoviç’in devrildiği gösterilerde öne çıkan ve eylemler sırasında favori aday olarak gösterilen UDAR (Yumruk) Partisi lideri Vitali Kliçko cumhurbaşkanlığı yarışından çekildiğini açıklamıştı. Eski boksör Kilçko, seçimde milyarder iş adamı Petro Poroşenko’ya destek vereceğini açıklamıştı.

Diğer adaylar arasında eski Başbakan Yulia Timoşenko'nun yanı sıra radikal Sağ Sektör lideri Dmitriy Yaroş ve Bölgeler Partisi'nden Harkov eski Belediye Başkanı Mihail Dobkin bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!